Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Mαμά γίνεσαι, δεν γεννιέσαι!


Λένε  ότι "ο Θεός δεν μπορούσε να βρίσκεται παντού και για το λόγο αυτό έπλασε τις μαμάδες"! Πριν μερικούς μήνες θα έλεγα ότι αυτά είναι λόγια για να αναβαθμίσουν το ρόλο της μαμάς, που συνήθως παραπονιέται ότι είναι παραμελημένη και ότι δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της...



Και δυστυχώς, πάλι η μαμά μου βγαίνει σωστή. Ειδικά σε αυτό που έλεγε "αν δεν γίνεις μάνα δεν θα καταλάβεις", όπως έγραψε προημερών και η Ζωή. Και οι μαμάδες, θα προσθέσω ότι τελικά δεν έχουν μόνο δύο μάτια, αλλά έχουν και στην πλάτη και πρέπει να εχουν γενικότερα στραμμενη την προσοχή τους, όπου βρίσκεται το παιδί τους, οποιασδήποτε ηλικίας κι αν είναι.

Μπορεί να "καίγεσαι" για να τελειώσεις μία δουλειά, αλλά το μυαλό σου είναι συνεχώς στο τι κάνει το "σπλάχνο" σου. Κάποτε θα γελούσα με αυτά που γραφω τώρα. Αλλά ίσως γι' αυτό έγινα μαμα στα 33 μου και όχι στα 23. Χρειάζεται ωριμότητα και να έχεις ζήσει κάποια πράγματα για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες (?) της μητρότητας.

Μπορεί, ανέκαθεν, να ήμουν προστατευτική απέναντι στους φίλους μου και στις φίλες μου, κυρίως, αλλά αυτό το ένστικτο επιβίωσης και προστασίας εμφανίζεται πολύ πιο έντονο όταν φέρνεις στον κόσμο ένα αβοήθητο πλασματάκι.

Γιατί, μπορεί o Παύλος να ειναι πιο αυτόνομος κι ανεξάρτητος, σε σχέση με μερικούς μήνες πριν, αλλά πάλι... τη μαμά του θα αναζητήσει, κι αυτή είναι που θα τρέξει δίπλα του σε κάθε ζημια, βλακεία και ζουζουνιά που θα κάνει.

Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα, ένας μηχανισμός άγχους, είναι συνεχώς σε λειτουργία, on alert.

Ειδικά τώρα, με τα γεγονότα στην Ελλάδα, πώς να καθησυχάσεις; Πώς να σκεφτείς για το μέλλον του παιδιού σου, όταν δεν μπορείς να του διασφαλίσεις ένα αξιοπρεπές παρόν;Οποιαδήποτε απόφαση κι αν πάρεις ως γονιός, γίνεται σε συνάρτηση με το παιδί σου. Ακόμα κι αν αφορά στις δικές σου επαγγελματικές υποχρεώσεις. Με ποιον θα συνεργαστείς, γιατί, για πόσο διάστημα, πού; όλα αυτα είναι ερωτήματα που σε ταλανίζουν ειδικά όταν είσαι "αφεντικό του εαυτού σου" ή "άνεργη μαμά" και γνώμονας είναι το παιδί σου.

Από την άλλη, απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο, πλέον, τις στιγμές που έχεις για τον εαυτό σου. όταν ο μπαμπάς θα αναλάβει εξ'ολοκλήρου το παιδί, για να περάσει μερικές δημιουργικές ώρες μαζί του ή  για να επισκεφθούν τη γιαγιά και τον παππού.

Αλλά ακόμα και τότε, σκέφτεσαι πόσο τυχερή είσαι, γιατί έχεις αυτό το γλυκό τερατάκι στη ζωή σου κι οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις, το ξεχνάς ή έστω το παραμερίζεις, για να του χαρίσεις την πιο μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου. Γιατί πανω απ΄'όλα "είσαι μάνα"!

πηγή: all4mamagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.