Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Έκαναν "φτερά" 4-5 δισ. ευρώ με τα παιχνίδια περί δημοψηφίσματος


Τα παιχνίδια του "Γιωργάκη" και τα καμώματα του "Αντωνάκη", στοίχισαν 4-5 δισ. ευρώ οικονομική αιμοραγία, ανεβάζοντας έτσι στα 20 δισ. ευρώ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα...



το συνολικό ποσό των καταθέσεων που έκαναν φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι εκτός ελέγχου, ενώ το πρόβλημα ρευστότητας είναι τεράστιο.

Όπως σημειώνουν ιδιώτες τραπεζίτες, οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από χρήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τραπεζίτες να ανησυχούν έντονα, αφού το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στους εισαγωγείς προϊόντων, όπως τροφίμων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, ειδών ένδυσης και υπόδυσης.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Λ. Θεόκλητο, "πλέον οι ξένοι οίκοι απαιτούν, προκειμένου να στείλουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα είτε να εξοφληθούν πριν από την αποστολή είτε ζητούν εγγυητικές από ξένες τράπεζες. Καμία μεγάλη εταιρεία στο εξωτερικό δεν δέχεται εγγυητική από ελληνική τράπεζα", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, η αγορά "στεγνώνει" από εισαγόμενα προϊόντα και τα καταστήματα σήμερα, εφοδιάζονται με λιγοστά προϊόντα, τα οποία εάν πουλήσουν έχει καλώς, διαφορετικά θα τα ξαναβγάλουν την επόμενη χρονιά στη βιτρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.