Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Από τα θρανία του BCA, μεσάζοντες των καρτέλ κοκαΐνης της Κολομβίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


20χρονα παιδιά, δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν τον Εσκομπάρ. Αντιθέτως, βάδιζαν στα χνάρια του και με βήμα ταχύ είχαν βαλθεί να τον ξεπεράσουν. Από τα χέρια των τεσσάρων σπουδαστών του Αμερικανικού Κολλεγίου BCA, στην Αθήνα, περνούσε το 80% της κόκας που διακινείτο στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας στην παραλιακή! Οι νεαροί, μιλούσαν απευθείας με τα μεγάλα κεφάλια, που έκαναν εισαγωγή τόνων κόκας, επί σειρά ετών, από Κολομβία, και παρά το νεαρό της ηλικίας τους...




ήταν ο βραχίονας της οργάνωσης που αναλάμβανε το έργο του ξεπλύματος των ναρκω-ευρώ.

Όμως εδώ, η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμη.

Θα γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου πίσω, στο 1991. Τότε που ξεκίνησε ο Γιουγκοσλαβικός πόλεμος. Ήταν η εποχή που ο Μίλο, γιος του Σέρβου ηγέτη, και τελευταίου προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, είχε αναπτύξει επαφές με μεγάλο κεφάλι από τον κόσμο της Αθηναϊκής νύχτας, με τις φήμες για μεταφορά μεγάλης ποσότητας χρυσού στη χώρα μας να οργιάζουν. Την ίδια σχέση συνέχισε και ο περιβόητος Ντραγκαν, γιος του οποίου είναι ο ένας εκ των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων!

Ο 24χρονος Damjan ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη διακίνηση κοκαΐνης στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της παραλιακής, όπως επίσης και στο ξέπλυμα των ναρκω-χρημάτων, μέσω offshore εταιρειών. Ήρεμος, δεν προκαλούσε ποτέ, ο Damjan φρόντιζε να περνάει απαρατήρητος. Όμως το χρήμα και η καλή ζωή δεν κρύβονται εύκολα.


Γέμισε ο κόσμος... πούδρες

Τα ίχνη της οργάνωσης είχαν γίνει αντιληπτά από το 2009. Η ελληνική αστυνομία είχε τότε ανακαλύψει 20 κιλά κοκαΐνης στα χέρια μελών αυτής της σπείρας και οι Ιταλοί συνάδελφοί τους πάλι το 2009 είχαν εντοπίσει ποσότητα- μαμούθ, 215 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν στα χέρια μελών της ίδιας σπείρας.

Η μεγάλη σοδειά, ωστόσο, για τις διωκτικές αρχές, πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Ουρουγουάης, όταν, πάλι, το 2009 εντοπίστηκε πλοίο που μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης για λογαριασμό της σπείρας του Μαυροβουνίου.

Κι όμως, ο πυρήνας της μαφιόζικης οργάνωσης έμεινε ανέπαφος και συνέχισε την δράση του με τα πλοκάμια που διέθετε στα Βαλκάνια και την Δυτική Ευρώπη.

Στα πλουσιόσπιτα στη Βούλα βρέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πληθώρα εγγράφων που σχετίζονταν με νομιμοποίηση εσόδων, εγγράφων με παραστατικά κίνησης μεγάλων ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και υπερακτίων εταιρειών που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ καθώς και μετρητά ύψους 65.000 ευρώ.

Η ελληνική αστυνομία είχε θέσει υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα τους 4 νεαρούς (μεταξύ τους και μία κοπέλα). Οι άλλοι τρεις, που θεωρούνται και οι τοπικοί αρχηγοί της σπείρας καταζητούνται.

Tα μέλη της σπείρας


Συλληφθέντες

1. (επ.) KAPETANOVIC (ον.) Duro του Krsto και της Cidja γεν. 04-06-1991 στο Μαυροβούνιο


 

2. (επ.) DUDIC (ον.) Damjan του Dragan και της Zoja, γεν. 04-05-1986 στο Kotor Μαυροβουνίου

   


3. (επ.) SAMARDZIC (ον.) Sasa του Smiljan και της Nadja, γεν. 26-10-1990 στη Σερβία, υπήκοος Μαυροβουνίου

 

4. (επ.) DUDIC (ον.) Srdana του Dragan και της Zoja, γεν. 08-02-1982 στο Μαυροβούνιο

   

Συγκατηγορούμενοι, μη συλληφθέντες

5. (επ.) SARIC (ον.) Darko του Miro γεν. 21-10-1970 στο Μαυροβούνιο

6. (επ.) RADULOVIC (ον.) Rodoljub του Ljubomir, γεν. 03-11-1948 στο Risan, Kotor Μαυροβουνίου

7. (επ.) SOKOVIC (ον.) Goran, γεν. 05-12-1971 στο Μαυροβούνιο

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.