Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εμφύλιος συνδικαλιστών στη ΔΕΗ


Λιγνιτωρύχοι και οι εργαζόμενοι στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ απέστειλαν εξώδικο κατά του πρόεδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας...


ως πρόχειρο, άδικο και αντιπαραγωγικό το σχέδιο για μείωση της μισθοδοσίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου «Σπάρτακος», το σχέδιο για τις μειώσεις μισθοδοσίας που πραγματοποιείται, προβλέπει περικοπές που ξεπερνάνε το 25% στους μισθούς των εργαζομένων σε Σταθμούς και Ορυχεία. Εάν δε στις μειώσεις αυτές προστεθούν και οι μειώσεις 2010 - 2011, έχουμε μια τεράστια μείωση άνευ προηγουμένου της τάξεως του 48%.

Οι εργαζόμενοι έχουν συνολικά υποστεί δυο μειώσεις της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν βοήθησε την ΔΕΗ να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε, έκανε λόγο για εξαθλίωση και αδικία απέναντι σε εργαζόμενους που ενα λάθος στον χώρο εργασίας μπορεί να τους στοιχίσει την ζωή.

Αντίθετος με την τακτική που ακολουθεί ο  πρόεδρος του "Σπάρτακος" είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος τον κατηγορεί για προσπάθειες υπονόμευσης του συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ. Συνδικαλιστικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.