Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο η απόφαση για το Σκοπιανό


Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την τελική ανάγνωση της απόφασης για το θέμα του "ΒΕΤΟ" που άσκησε η Ελλάδα κατά της ένταξης του ψευδοκράτους στο ΝΑΤΟ, από το δικαστήριο της Χάγης και...



οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την ανθελληνική τους προπαγάνδα.


Χθες πέταξαν φυλλάδια - προκηρύξεις στο κέντρο της Αθήνας, αναφέροντας ότι το ψευδοκράτος τους πρέπει να φτάσει μέχρι τον Θερμαϊκό.

Σε ότι αφορά το θέμα της Χάγης, λίγους μήνες μετά, την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ, να μην ενταχθεί η ΠΓΔΜ στη βορειοατλαντική συμμαχία, τον Απρίλιο του 2008, τα Σκόπια κατέθεσαν στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατηγορώντας την Αθήνα ότι είχε παραβιάσει το άρθρο 11 παράγραφος 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Στο εν λόγω άρθρο, υπάρχει η πρόβλεψη η Αθήνα να «μην φέρνει αντιρρήσεις» στην είσοδο της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, με τη χρήση της προσωρινής τους ονομασίας.

Μάλιστα, τότε, είχε ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για το εάν οι αντιρρήσεις, που έθεσε η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ήταν βέτο ή όχι. Πάντως, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε σπεύσει να μιλήσει για βέτο. Ωστόσο, ειδικά μετά τη προσφυγή της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας, η λέξη «βέτο» ήταν πλέον απαγορευτική, προκειμένου να αποφευχθεί μια καταδικαστική απόφαση για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.