Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε εμπορικά κέντρα


Με τις τσάντες ανα χείρας και τις χαρακτηριστικές μπλε στολές, οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εφορμούν σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, όχι απροειδοποίητα...


αλλά με εμφανή διακριτικά του ποιοι είναι και τι σκοπεύουν να κάνουν.

Στόχος τους δεν είναι, όπως διαδίδεται από το ΣΔΟΕ, απλά να πιάσουν τους παρανομούντες στα "πράσα" αλλά να περάσουν το μήνυμα ότι είναι πανταχού παρόντες. Εξ ου και η μπλε στολή με τα διακριτικά του ΣΔΟΕ, αλλά και τον χαρακτηριστικό χαρτοφύλακα που κρατούν.

Το ΣΔΟΕ θέλει να περάσει ουσιαστικά το μήνυμα ότι δεν ενεργούν με κριτήριο να κλείσουν τα μαγαζιά αλλά ότι θέλουν να πατάξουν ουσιαστικά την φοροδιαφυγή. Το ίδιο, βέβαια ισχύει και για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα πρέπει να παίρνουν οπωσδήποτε τις αποδείξεις από τις αγορές που πραγματοποιούν.

Το σχέδιο δράσης τους προβλέπει απλές συστάσεις στους καταναλωτές που ξεχνούν τις αποδείξεις, όχι όμως και στους καταστηματάρχες που... ξεχνούν να τις κόψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.