Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βύθιση τουρκικού πλοίου βορειοδυτικά της Σάμου


Το πλοίο που μετέφερε λίπασμα και είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του το οποίο παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό πλοίο. Είχε προηγηθεί η άρνηση των Τούρκων...




για βοήθεια από δύο σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο super puma.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα που είχε ήδη μεταφερθεί με σωστική λέμβο σε παραπλέον τουρκικό φορτηγό πλοίο, αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου. Την όλη επιχείρηση παρακολουθούσε διακριτικά σκάφος του πολεμικού ναυτικού. Με απλά λόγια, οι Τούρκοι επιχειρούσαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κι οι Έλληνες έκαναν τις... πάπιες!

Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Dogu Haslaman» στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.