Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερος γύρος βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο Αιγύπτιοι σε εννέα περιφέρειες για την εκλογή 52 βουλευτών, στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τα ισλαμιστικά κόμματα να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να..


διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για χαμηλή συμμετοχή, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας απέσπασε το 36,6% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ το υπερσυντηρητικό ισλαμιστικό αλ-Νουρ 24,4%.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ. Η ψηφοφορία στα υπόλοιπα δύο τρίτα των εκλογικών περιφερειών είναι προγραμματισμένη αργότερα το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Το κοινοβούλιο που θα προκύψει θα επιλέξει επιτροπή 100 μελών που θα καταρτίσει νέο σύνταγμα, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί προς δημοψήφισμα πριν τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.