Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Προς αθώωση η δικαστικός που είχε κατηγορηθεί για το Βατοπέδι

Το δρόμο για τη δικαστική δικαίωση της Εφέτη Μαρίας Ψάλτη που κρίθηκε ένοχη για σοβαρά αδικήματα διότι φέρεται να επηρεάστηκε από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο ώστε να...


 ταχθεί υπέρ της άποψη της Μονής στην αντιδικία με το ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας , άνοιξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν.Τσάγκας .
Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης στο Ποινικό Τμήμα Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας , να «εξαφανιστεί»  η απόφαση με την οποία το Πενταμελές Εφετείου Θράκης καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή την εφέτη Μαρία Ψάλτη , τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο για παράβαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος η πρώτη και για ηθική αυτουργία οι άλλοι δύο.
Αν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση τότε η δίκη θα επαναληφθεί στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης από άλλη σύνθεση δικαστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.