Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επώνυμοι, δικηγόροι, γιατροί επιχειρηματίες, φοροδιαφεύγουν καθημερινά

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει ότι η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχει κατονομάσει επώνυμους επιχειρηματίες, δικηγόρους και γιατρούς, οι οποίοι ανήκουν στην «ελίτ» της κυπριακής κοινωνίας, παρελαύνουν καθημερινά στα ΜΜΕ.... αλλά στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν για να τους επιβληθούν ποινές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιδιώτες επιδότες, που αναλαμβάνουν να επιδώσουν δικαστική κλήση στους κυρίους αυτούς, δεν καταφέρνουν να τους εντοπίσουν.

Από την άλλη η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δικοί της λειτουργοί, κατάφεραν με σχετική ευκολία να εντοπίσουν τους επώνυμους εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν ποινικές υποθέσεις εναντίον τους.

Αναφέρεται επίσης ότι μεταξύ των παρανομούντων, περιλαμβάνονται και άτομα τα οποία εκπροσωπούν της Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό. Τα ονόματα τους δεν δημοσιεύονται όμως επειδή σε αυτή την περίπτωση θα παραβιάζονταν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι δικηγόροι και βρίσκονται καθημερινά στα δικαστήρια αλλά δεν εντοπίστηκαν για να τους επιδοθεί δικαστική κλήση. Παρόλα αυτά, στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι στη λίστα βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας Λάμπρος Χριστοφή, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για απάτη 6 εκ ευρώ. Οι ιδιώτες επιδότες δήλωσαν αδυναμία να τον εντοπίσουν με αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.