Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος για Σκόπια: Λύση erga omnes υπό την αιγίδα των ΗΕ


Τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ erga omnes υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, σε δήλωσή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως...


οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο κ. Παπαδήμος και όπως σημείωσε, στο πλαίσιο αυτό έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σε πολλές περιπτώσεις.

«Προϋπόθεση, όμως, για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», επεσήμανε, και «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Η Ελλάδα παραμένει απόλυτα σταθερή στις θέσεις αυτές και μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τόνισε ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας την ετοιμότητα της χώρας μας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.