Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τους έσωσε το Facebook

Μια γυναίκα από τη Γιούτα, στην Αμερική, χρησιμοποίησε το Facebook για να ζητήσει βοήθεια, όσο εκείνη και ο μόλις 17 μηνών γιος της κρατούνταν όμηροι στο ίδιο τους το σπίτι από τον σύζυγό της....

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κρύφτηκε σε ένα ντουλάπι το οποίο περιείχε έναν φορητό υπολογιστή, προκειμένου να δημοσιεύσει την έκκλησή της για βοήθεια στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνη και ο γιος της θα είναι νεκροί το πρωί αν δεν διασωθούν.

Για καλή της τύχη, κάποιος γνωστός της είδε τη δημοσίευσή της και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. «Το Facebook ήταν η μόνη διέξοδος που είχε η γυναίκα όσο κρατείτο όμηρος», δήλωσε ο Τζον Άρνολντ, αστυνομικός. «Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσει».

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς, ότι εκείνη και το παιδί της δεν μπορούσαν να φύγουν από το σπίτι, καθώς και ότι ο σύζυγός της την χτυπούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά για μια περίοδο περίπου 5 ημερών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο Τρόι Ριντ Κρίτσφιλντ, ο οποίος κρατείται στην φυλακή από το Σάββατο με τις κατηγορίες απαγωγής, βίαιου σοδομισμού, επιβαρυντικής κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.