Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπιση στη Β'Αθήνας .4ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Τα πάνω κάτω στις πολιτικές εξελίξεις το γκάλοπ της ALCO για το lay-out.gr , το οποίο δείχνει το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά στη Β Αθήνας, μεγάλο ποσοστό να μην εμπιστεύεται το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την Δημοκρατική Αριστερά να ...


καταγράφει υψηλά ποσοστά, με διαρροές και από τα δύο κόμματα της δικομματικής διακυβέρνησης.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου και δείχνει ανατροπές και εκπλήξεις στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η οποία παραδοσιακά εκλέγει κυβέρνηση, καθώς στις εκλογές του 2009 έδωσε 42 έδρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα με ποσοστό 8%, το οποίο είναι ιστορικό χαμηλό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι στις εκλογές του 2009 στην ίδια περιφέρεια συγκέντρωνε 40%.
Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ με 13,6% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 9,5%, ΔΗΜΑΡ 8,4%, ΠΑΣΟΚ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ΛΑΟΣ 4,3%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,2%, ΔΗΣΥ 2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 8,1%.
Ενδεικτικό στοιχείο της έρευνας είναι και το ό, τι το 18,8%, περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι, δηλώνουν πως θα απέχουν από την ψηφοφορία, απορρίπτοντας στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα. Λευκό ή άκυρο ψηφίζει το 7,5%, ενώ «Δεν Ξέρω – Δεν Απαντώ» δηλώνει το 9,1%.
Ποσοστά επί των εγκύρων
Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας και σε ό, τι αφορά τη διαμόρφωση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων, αφού αφαιρεθούν δηλαδή η αποχή και το άκυρο λευκό.
Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 18,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ 13, ΔΗΜΑΡ 11,5%, ΠΑΣΟΚ 11, ΣΥΡΙΖΑ 10, ΛΑΟΣ 6, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5 και ΔΗΣΥ 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 11%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και το «Δεν Ξέρω – Δεν Απαντώ».
Διεμβολίζει τον δικομματισμό η Δημοκρατική Αριστερά
Τα χαμηλότατα ποσοστά συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, μόλις στο 23%, αλλά και τα όχι ιδιαίτερα ποσοστά της ΝΔ, στο 55%, ευνοούν τις διαρροές από τα δύο κόμματα της δικομματικής διακυβέρνησης.
Μεγάλος κερδισμένος αυτών των διαρροών η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που συγκεντρώνει ψηφοφόρους όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη ΝΔ.
Αναλυτικά, το μεγαλύτερο ποσοστό διαρροής από το ΠΑΣΟΚ, 14%, πηγαίνει στην ΔΗΜΑΡ, ενώ το ίσιο συμβαίνει και με τις διαρροές από τη ΝΔ, σε ποσοστό 7%.
 
πηγή:lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.