Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλο... φάουλ σε βάρος των εργαζομένων του ALTER


Μεγάλο φάουλ από ένα blog σε βάρος των απλήρωτων εργαζόμενων του ALTER. Χαρακτήρισε ως "παραμύθι" την επίσχεση εργασίας και τον δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζόμενων! Το blog...


"thoureios", που μας έχει συνηθίσει στην καλοπροαίρετη όσο και σκληρή κριτική, θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά εν τη ρύμη του λόγου χρησιμοποίησε εκφράσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Κι εξηγούμαστε....

Αυτή είναι η ανάρτηση του "thoureios":


Και η απάντηση του planet-greece:

Αγαπητοί φίλοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ALTER σίγουρα ΔΕΝ μοιρολατρούν. Έχουν από καιρού πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, κατεβάζουν το ζωντανό πρόγραμμα τηλεοπτικού καναλιού, στα πλαίσια της επίσχεσης που έχουν προβεί και έχουν προχωρήσει ακόμη ένα βήμα παραπέρα...

Έδωσαν βήμα (μόλις χθες για ακόμη μία φορά) σε πλειάδα εκπροσώπων Σωματείων Εργαζομένων, οι οποίοι έξω από τα δόντια ξεμπρόστιασαν τις μεθοδευμένες πρακτικές πολιτικών και εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι οι ΜΟΝΟΙ εργαζόμενοι που δε δέχθηκαν φράγκο, παρότι τους προσφέρθηκαν από πολλούς συναδέλφους, και προέτρεψαν, τα όποια λεφτά τους προσφέρονταν, να γίνουν δωροεπιταγές σε σούπερ μάρκετ ή πάνες, γάλατα και μακαρόνια για να ενισχυθούν συγκεκριμένοι συνάλδεφοί τους που έχουν παιδιά. Υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, που δε δέχθηκαν την παραμικρή βοήθεια, παρ' ότι αναγκάζονται να κάνουν δουλειές του ποδαριού για μόλις 20 ευρώ την ημέρα - 4 φορές την εβδομάδα - επειδή υπήρχαν συνάδελφοί τους που δεν είχαν ούτε για το γάλα των παιδιών τους χρήματα.

Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που περήφανα συνεχίζουν τον αγώνα τους, λέγοντας μεγάλες αλήθειες έξω από τα δόντια, έτσι όπως κανείς ή ελάχιστοι έχουν κάνει μέχρι στιγμής, και σίγουρα, πάντως, όχι σε τέτοιο βαθμό.

Η επίσχεση εργασίας, πόσω μάλλον οι αγώνες, δεν αποτελούν παραμύθι αλλά αξιοσέβαστη μάχη. 

Σε ότι αφορά, τέλος, την προτροπή να βγάλουν στη φόρα τα σκάνδαλα των πολιτικών κτλ, μην ξεχνάς ότι γι' αυτό το λόγο πληρώνονταν. Επειδή ήταν καλοί στη δουλειά τους και μπορούσαν να βγάζουν τα "άπλυτα" πολλών στην φόρα. Δεν δουλεύουν από χόμπι, αλλά για να βγάλουν τον επιούσιο. Γι' αυτό, άλλωστε λέγονται και επαγγελματίες. Η αντίθετη λογική οδηγεί σε... σύνδρομα τύπου Κουρή και Γιαννίκου.

Ελπίζουμε, αγαπητοί φίλοι του "thoureios"ότι το παραπάνω κείμενό σας ήταν απλά ένα φάουλ, ή μια ατυχής στιγμή, αν θέλετε, στην κατά τα άλλα αξιόλογη πορεία σας, και σίγουρα θα ανακαλέσετε για την... άκομψη και άδικη κριτική σας σε βάρος των εργαζομένων του Alter.

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "thoureios"
    --------------------------

    Σεβόμενοι τον αγώνα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και γνωρίζοντας την σκοπιμότητα που διακρίνει τα «αφεντικά» του σταθμού ,η σχετική ανάρτηση θέλει να «προκαλέσει» τους εργαζόμενους και να τους ξεσηκώσει ώστε να πάρουν τον σταθμό στα χέρια τους για να τον λειτουργήσουν…!!!

    Είναι ένας από του 5 μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας και μπορούν σήμερα να περάσουν σοβαρά και αναγκαία μηνύματα στους Έλληνες πολίτες…!!!

    Πως μπορούν οι εργαζόμενοι του ALTER να ανέχονται το μονοπώλιο της ενημέρωσης από τη γνωστά κανάλια και δεν τολμούν να «σπάσουν αυγά»..!!

    Εδώ και τώρα να πάρουν την ενημέρωση στα χέρια τους και να γίνουν το πρώτο κανάλι στη χώρα…!!!

    ΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΤΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…!!!

    Ο αγώνας είναι κοινός όλων των εργαζομένων της ΧΩΡΑΣ, και η ευκαιρία στον ALTER ΜΟΝΑΔΙΚΗ…!!!

    Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.