Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον β' γύρο αδειοδοτήσεων στην Κύπρο

Σε εφαρμογή τίθεται σιγά σιγά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την έναρξη της διαδικασίας του β΄γύρου αδειοδότησης σε τεμάχια εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την ανεύρεση υδρογονανθράκων...
Τη Δευτέρα αποστέλλονται για μετάφραση και δημοσιοποίηση στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, τα έγγραφα για την προκήρηξη ενδιαφέροντος για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης.
Επίσης πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και το πρότυπο συμβόλαιο που θα ισχύει για τα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Το πρωί συνήλθε η υπουργική επιτροπή για την ενέργεια, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια πρώτη συζήτηση και για θέματα στρατηγικής.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κύπρο η ομάδα εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε για να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για θέματα μακροχρόνιου σχεδιασμού για τους υδρογονάνθρακες και θα έχει διάφορες συναντήσεις με την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, εμπειρογνώμονες και πιθανόν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα συζητηθεί σε βάθος ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα και σ' οτι αφορά το κεφάλαιο υποδομές.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου ανέφερε πως έχουν τροχοδρομηθεί κάποια από τα επόμενα βήματα, ενώ επισήμανε πως το ενδιαφέρον με βάση τα σεισμικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλο.
Ωστόσο επισήμανε πως θα πρέπει να αναμένουμε τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης.

Επισημαίνεται ότι για τις όποιες εξελίξεις θα ενημερωθούν και τα κόμματα.

Ερωτηθείσα σχετικά με την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, η Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι στο βαθμό που θα υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση, πέραν των πολύ θετικών αποτελεσμάτων της ερευνητικής γεώτρησης, αυτό θα προγραμματιστεί και θα γίνει.

Στη συνεδρία συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης και άλλοι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.