Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως και το κάπνισμα, αποτελούν καίριους παράγοντες στην εμφάνιση καρκίνου.
Τώρα, έρευνα επιστημόνων στο Ίδρυμα Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου, δείχνει ότι συγκεκριμένα η κατανάλωση λουκάνικων και κατεργασμένου κρέατος ευθύνεται για τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς αυξάνεται τις πιθανότητες εμφάνισής του, κατά 19%. Μάλιστα, σημειώνουν ότι μόλις ένα περισσότερο λουκάνικο, δηλαδή 70 γραμμάρια περισσότερα κατεργασμένου κρέατος την ημέρα, μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους τύπους της επάρατου, όσον αφορά την αντιμετώπισή του.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 6.5000 εθελοντών.
Τώρα, έρευνα επιστημόνων στο Ίδρυμα Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου, δείχνει ότι συγκεκριμένα η κατανάλωση λουκάνικων και κατεργασμένου κρέατος ευθύνεται για τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς αυξάνεται τις πιθανότητες εμφάνισής του, κατά 19%. Μάλιστα, σημειώνουν ότι μόλις ένα περισσότερο λουκάνικο, δηλαδή 70 γραμμάρια περισσότερα κατεργασμένου κρέατος την ημέρα, μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους τύπους της επάρατου, όσον αφορά την αντιμετώπισή του.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 6.5000 εθελοντών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.