Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Economist: Συνθήκες… πολέμου στην ελληνική οικονομία


Τη δεύτερη χειρότερη ύφεση στον κόσμο, θα περάσει μέσα στο 2012 η ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Economist Intelligence Unit, χειρότερες επιδόσεις από τις ελληνικές θα εμφανίσει μόνο η οικονομία του Σουδάν!...

μιας χώρας που έχασε τα τρία τέταρτα των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της, με την απόσχιση του Νότιου Σουδάν, τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση του Σουδάν επέτρεψε τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους του Ν. Σουδάν το καλοκαίρι, έπειτα από αίτημα δεκαετιών. Το Σουδάν έχει σημαδευτεί από τους πολέμους, αφού δύο εμφύλιοι πόλεμοι έχουν κοστίσει περισσότερες από 1,5 εκατ. ζωές και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Νταρφούρ έχουν σκοτώσει 200.000 άτομα και έχουν αναγκάσει άλλα 2 εκατ. να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Η πρώτη σε ανάπτυξη οικονομία του πλανήτη, για το 2012, θα είναι εκείνη της Λιβύης, λόγω της ανοικοδόμησης, έπειτα από την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

 http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/Diagrammata/EIU.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.