Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τον ΓΑΠ αρχηγό, τραγωδία στη Θύρα 7 του Καραϊσκάκη, ο Παπούλιας Πρόεδρος...


Διαβάστε στο planet-greece, τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως...

τα κατέγραψε το sansimera.gr.

Γεγονότα:

1828: Με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια καθορίζονται οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το γρόσι, το οποίο αποτελεί ακόμη το κύριο νόμισμα συναλλαγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το διάταγμα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει την αισχροκέρδεια, μία λίρα στερλίνα ισοδυναμεί με 73 γρόσια κι ένα γαλλικό πεντόφραγκο με 13,30 γρόσια.
1833: Με διάταγμα της αντιβασιλείας, η Δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον Φοίνικα.
1899: Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με τη μητέρα Ελλάδα.
1921: Η Διασυμμαχική Συνδιάσκεψη στο Λονδίνο προτείνει ένα πλαίσιο συμβιβασμού της Ελλάδας με την κεμαλική Τουρκία. Η Ελλάδα απορρίπτει το προτεινόμενο σχέδιο.
1924: Πραγματοποιείται η πρώτη εκτέλεση στις ΗΠΑ με θανατηφόρο αέριο, στη Νεβάδα, με θύμα τον κατάδικο Τονγκ Λι. Το θανατηφόρο αέριο επελέγη ως μία πιο «ανθρωπιστική» μέθοδος για την εκτέλεση της θανατικής ποινής, σε σύγκριση με παραδοσιακές τεχνικές, όπως ο απαγχονισμός, το εκτελεστικό απόσπασμα ή η ηλεκτρική καρέκλα.
1971: Ένας νέος χρηματιστηριακός δείκτης εγκαινιάζεται στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Nasdaq, που αφορά στις εταιρίες που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες.
1981: Η τραγωδία της Θύρας 7 του σταδίου Καραΐσκάκη. Μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ (6-0) οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από το γήπεδο, βρίσκουν τη Θύρα 7 κλειστή, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Ο απολογισμός: 21 νεκροί και 32 τραυματίες.
1994: Απορρίπτονται ομόφωνα από το Συμβούλιο Χαρίτων οι αιτήσεις απονομής χάριτος των Παττακού, Μακαρέζου, Λαδά και Ζωιτάκη, πρωταιτίων της Δικτατορίας 1967 - 1974.
1994: Οι Oasis αναγκάζονται να αναβάλουν την πρώτη διεθνή περιοδεία τους, όταν απελαύνονται από την Ολλανδία, επειδή μπλέχτηκαν σε καυγά μέσα στο φέρι που τους μετέφερε από την Αγγλία.
1996: Κρίση στα Ίμια: Η ιατροδικαστική έκθεση στα πτώματα των Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού σημειώνει ότι οι κακώσεις προήλθαν από την πρόσκρουση κατά την πτώση του ελικοπτέρου, δυτικά των Ιμίων. Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει την αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη και τον ορισμό του αντικαταστάτη του στις ετήσιες κρίσεις.
1996: Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των αρχαίων Μακεδόνων, ο ναός του Ολυμπίου Διός, αποκαλύπτεται στο θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Μακεδονίας, το Δίον της Πιερίας.
2005: Ο Κάρολος Παπούλιας εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Γεννήθηκαν

1931: Τζέιμς Ντιν, αμερικανός ηθοποιός. (Θαν. 30/9/1955)
1980: Φαίη (Σοφία) Σκορδά, τηλεπαρουσιάστρια.
1984: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

"Έφυγαν"

1972: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. (Γεν. 10/5/1905)
1980: Νίκος Ξυλούρης, τραγουδιστής και λυράρης. (Γεν. 7/7/1936)
2007: Αν Νικόλ Σμιθ, μοντέλο του Playboy και χήρα του πολυεκατομμυριούχου Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ. (Γεν. 28/12/1967)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.