Ένα βάζο με λουλούδια είναι πάντα ευχάριστο και δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στις γωνιές του σπιτιού σας.
Όμως μάλλον δεν διαρκεί και πολύ...
Κι όμως, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας επιτρέψουν να διατηρήσετε μια «λουλουδιασμένη» ατμόσφαιρα στο σπίτι για πολύ περισσότερο χρόνο.
Βασικό συστατικό της συνταγής είναι η... ζάχαρη. Τα λουλούδια, λένε οι ειδικοί, έχουν ανάγκη από γλυκόζη. Αν βάλετε ένα κουταλάκι ζάχαρη, διαλυμένη σε ζεστό νερό, μέσα στο νερό του βάζου, όπου διατηρείτε το μπουκέτο σας, θα δείτε ότι λειτουργεί σαν θαυματουργό φίλτρο! Τα λουλούδια θα διατηρηθούν για πολύ περισσότερο φρέσκα και «ζωντανά».
Εξάλλου, μην ξεχνάτε το «κλάδεμα». Αφαιρώντας τα μαραμένα φύλλα ή ανθάκια θα μπορέσετε να δώσετε ζωή για περισσότερο στα λουλούδια σας.
Όμως μάλλον δεν διαρκεί και πολύ...
Κι όμως, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας επιτρέψουν να διατηρήσετε μια «λουλουδιασμένη» ατμόσφαιρα στο σπίτι για πολύ περισσότερο χρόνο.
Βασικό συστατικό της συνταγής είναι η... ζάχαρη. Τα λουλούδια, λένε οι ειδικοί, έχουν ανάγκη από γλυκόζη. Αν βάλετε ένα κουταλάκι ζάχαρη, διαλυμένη σε ζεστό νερό, μέσα στο νερό του βάζου, όπου διατηρείτε το μπουκέτο σας, θα δείτε ότι λειτουργεί σαν θαυματουργό φίλτρο! Τα λουλούδια θα διατηρηθούν για πολύ περισσότερο φρέσκα και «ζωντανά».
Εξάλλου, μην ξεχνάτε το «κλάδεμα». Αφαιρώντας τα μαραμένα φύλλα ή ανθάκια θα μπορέσετε να δώσετε ζωή για περισσότερο στα λουλούδια σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.