Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Φροντίστε το δέρμα που κρύβεται κάτω απο τα ρούχα…

Θεωρώ το δέρμα μας σαν μια εξωτερική ασπίδα του οργανισμού που μας βοηθά να είμαστε αλλά και να νιώθουμε καλά κι αυτό γιατί αποτελεί το εκτενέστερο όργανο του σώματός μας αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του συνολικού μας βάρους. Ακόμα, είναι το πρώτο όργανο που εξετάζει ένας γιατρός ώστε να έχει μια αντικειμενική εικόνα ενός υγιούς οργανισμού....


Για εμάς είναι από την άλλη η εικόνα που βλέπουμε κάθε πρωί στον καθρέφτη συμβάλλοντας καθοριστικά στο αίσθημα αυτοπεποίθησης και κατ΄επέταση στην ψυχική μας υγεία.
Η επιδερμίδα του σωματός σας, η εξωτερική λοιπόν αυτή ασπίδα ομορφιάς και υγείας πρέπει να απολαμβάνει καθημερινά μια πολύ καλή φροντίδα αλλά και ένα σωστό lifestyle. Τα περισσότερα είναι γνωστά και από την κούρα της επιδερμίδας του προσώπου και περιλαμβάνουν την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο ή την διακοπή του καπνίσματος ως μια καλά οργανωμένη προσπάθεια να βάλουμε εδώ ένα τέλος στην επίθεση που δέχεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, ίνες που προσδίδουν στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα.

Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει μια γυναίκα αποφασισμένη να δουλέψει σωστά την φρεσκάδα της επιδερμίδας του σωματός της;
  • Περιορίστε το χρόνο που βρίσκετε στο μπάνιο και μετριάστε την ένταση του ζεστού νερού. Το καυτό νερό αφαιρεί τα φυσικά προστατευτικά έλαια που εκκρίνει ο οργανισμός σας.
  • Για το αφρόλουτρό σας προτιμήστε ενυδατικά αφρόλουτρα ή σαπούνια με ουδέτερο P.H
  • Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα απλώστε ένα scrub απολέπισης.
  • Πίνεται καθημερινά 2-3 λίτρα υγρών κάνοντας καλό και στην σιλουέτα σας (το νερό για παράδειγμα καταπολεμά την εμφάνιση κυτταρίτιδας).
  • Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τη βιταμίνη C και Α,  αντιοξειδωτικές τροφές ή τροφές αλλά και ω3 και ω6 δηλαδή πολυακώρεστα λιπαρά οξέα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα .
  • Τέλος. Διαχειριστείτε όσο μπορείτε το άγχος. Δυστυχώς το άγχος όταν ξεπερνά τον έλεγχό μας προκαλεί ακμή, ρωγμές και δερματικά προβλήματα. Η γυμναστική και το sterchicng μπορούν να βοηθήσουν.
  • Μετά το μπάνιο σας απλώστε την ενυδατική λοσιόν ή το λάδι κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ.
  • Ξεκινήστε από τώρα τη χρήση προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.