Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Φάλαινες μήνυσαν το θαλάσσιο πάρκο που τις φιλοξενεί


Φάλαινες μήνυσαν το θαλάσσιο πάρκο που τις φιλοξενεί Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό… Πέντε φάλαινες δολοφόνοι μήνυσαν το θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους....


Βέβαια δεν υπέβαλαν τις μηνύσεις οι ίδιες, αλλά η ακτιβιστική οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA που υποστηρίζει ότι οι φάλαινες δικαιούνται την ίδια με τους ανθρώπους συνταγματική προστασία από την σκλαβιά. Η PETA αναφέρει ότι οι φάλαινες όρκα αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι, αναγκάζονται να ζουν σε δεξαμενές και να συμμετέχουν καθημερινά σε ψυχαγωγικά προγράμματα στα πάρκα της SeaWorld στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που αμερικανικό δικαστήριο καλείται να τοποθετηθεί σε νομικά επιχειρήματα σχετικά με το αν τα ζώα δικαιούνται ίδια συνταγματικής αντιμετώπισης και προστασίας με τους ανθρώπους. Κατά πάσα πιθανότητα οι φάλαινες δεν θα απελευθερωθούν, παρόλα αυτά όμως η οργάνωση δηλώνει ευχαριστημένη έστω που η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.