Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα χάσουν όσοι έχουν Ελληνικά ομόλογα, μετά το "κούρεμα"

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η συμφωνία για το τελικό PSI plus .Η κυβέρνηση έχει έτοιμη και την τελική τροπολογία για τα CACs τις ρήτρες συλλογικής δράσης.Ο Τσαρλς Νταλάρα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και θα συναντηθεί γι'αυτό το λόγο με τον πρωθυπουργό ενώ αναμένεται και συνάντηση με τον κ.Άκερμαν.
Το συνολικό ποσό χρέους για κούρεμα 50% ανέρχεται στα 204 με 206 δις ευρώ...


Κούρεμα 50% σημαίνει ότι περίπου 103 δις ευρώ ονομαστικής αξίας διαγράφονται για τους ομολογιούχους και τα υπόλοιπα  103 δις ευρώ που απομένουν οι ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν "εθελοντικά" τα παλιά τους ομόλογα με νέα ,30 έτους διάρκειας.
Από αυτή τη διαδικασία οι ομολογιούχοι θα έχουν ζημιά που θα αγγίξει το 72%.
Οι ομολογιούχοι θα λάβουν το 15% της νέας περιουσίας τους σε 2ετη ομόλογα του EFSF και το υπόλοιπο 35% (μέχρι να συμπληρωθεί το 50% μετά το κούρεμα) με νέα 30ετη ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με μεσοσταθμικό επιτόκιο 3,6% ως 3,75% ανάλογα με τις λήξεις.

Το επιτόκιο αυτό που μπορεί να ξεκινά απο 3% θα είναι συνδεδεμένο και με "ρήτρα ανάπτυξης", δηλαδή θα προσαυξάνεται το επιτόκιο όσο οι ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.