Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτή μ@λ@κία που μας λένε,ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας;

Τι ακριβώς εννοούν ρε παιδιά;Κλέβαμε εμείς οι Ελληνες πολίτες από κανέναν λεφτά και ζούσαμε πλουσιοπάροχα; (ζούσαμε πλουσιοπάροχα;γιατί απ'όσο θυμάμαι όλο σφίχτε το ζωνάρι μας έλεγαν)Δεν τα δουλεύαμε τα λεφτά μας;Και οι μισθοί μας...


 δεν ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη ενώ οι πολυεθνικές μας πουλούσαν τα προϊόντα τους με τουλάχιστον 50% πιο ακριβές τιμές από τις άλλες χώρες;Όλες οι έρευνες που γίνονταν και γίνονται στην Ευρώπη δεν δείχνουν πως οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολύ από όλους τους άλλους Ευρωπαίους.Και γιατί δηλαδή ο Γερμανός ή ο Αυστριακός ή ο Γάλλος δεν ζούνε  πάνω από τις δυνατότητές τους;Ενοούν μήπως ,πως επειδή αυτές οι χώρες παράγουν από την βαριά τους βιομηχανία που εμείς την συντηρούμε με τις αγορές μας , δικαιούνται να ζουν πλουσιοπάροχα και ας δουλεύουν λιγότερο.Προσέξτε τώρα τι έγραψε η Γερμανική Handelsblatt σε ρεπορτάζ για την Ελλάδα.Τίτλος  "Παρά τη χορήγηση βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα παραμένει μια περίπτωση χωρίς ελπίδα".Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως  η οικονομική ανάπτυξη της χώρας έχει αρνητικό πρόσημο και συνεχίζει εδώ και πέντε χρόνια να συρρικνώνεται.  Στον ορίζοντα δεν διακρίνεται μόνιμη ελπίδα ανάκαμψης, αφού η χώρα ζει από τον τουρισμό και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. «Από την περίοδο της ένταξής της στην Ε.Ε. η Ελλάδα δεν κατάφερε να αναπτύξει ανταγωνιστικές δομές απασχόλησης», παρατηρεί το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας που εδρεύει στο Κίελο. Επίσης μετά την ένταξη στην Ευρωζώνη οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος τι ακριβώς ενοούν;

4 σχόλια:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο.Αυτό που μάλλον εννοούν είναι ότι αυτοί έτρωγαν περισσότερα από όσα έπρεπε.Κάποια στιγμή τελείωσαν και τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε ώστε να καλυφθούν τα φαγωμένα.Δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί μας για κανέναν μας.Είναι άπληστα ζώα που έχουν πουλήσει προ πολλού την ψυχή τους στο διάολο,και θα σκότωναν και τι μάνα τους για 1 euro.Όσο για το ότι καταστρέφουν την χωρα μας,αυτό είναι άλλο.Δε την καταστρέφουν λόγο αχρηστίας η χαζομάρας,απλά αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν και πολύ καλά μάλιστα.Ως απόδειξη,ρίξτε μια ματιά στο πορτοφόλι σας.Παραγγελίες τον μεγάλων είναι και τίποτα άλλο.Φανταστείτε 2 περιοχες.Στη μια είναι η ελίτ του πλανήτη και στην άλλη ο απλός λαό.Οι πολιτικοί είναι ο συνδετικός κρίκος αυτόν τον 2 περιοχών,γιατί η μια περιοχή δεν έχει πρόσβαση στην άλλη από μονη τις,λόγο του τεράστιου χάσματος.Όταν οι πολιτικοί μας βρίσκονται στην δική μας περιοχή,είναι πάνω από όλους και διατάζουν.Όταν βρίσκονται στην άλλη περιοχή,είναι ο τελευταίος τροχός τις αμάξης και παραπεταμένα μυξιάρικα υπαλληλάκια που κατεβάζουν σώβρακα σε οτιδήποτε τους διάταξη η ελίτ,η οποία ελίτ έχει χάσει την αίσθηση τις ποσότητας (ειδικά τις χρηματικής),όπως έχει χάσει και πολλές άλλες αξιες τις ζωής και ζουν και αναπνέουν πλέον μονο για τις αρρωστημένες εμμονές που έχουν απομείνει στα σκοταδιστικά κεφάλια τους.Οι πολιτικοί τους σέβονται και τους ακούν γιατί σε αυτούς χρωστούν το ότι εκλέχθηκαν και τώρα τρώνε ψωμί.Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος,ώστε να δικαιολογείται αυτή η ένοχη ανοχή στα πρόσωπα τον πολιτικών μας και όλες αυτές τις απόλυτα ανθελληνικές αποφάσεις που καθημερινά πλέον παίρνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μισθός μας δεν ξέρω εάν ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη ( ανάλογα βέβαια εάν μας συμφέρει να βάλουμε μέσα και τις πρώην κουμμουνιστικές χώρες )
    Αλλά το σίγουρο είναι ότι και να ήταν ο χαμηλότερος μισθός στην Ευρώπη δεν μας ενδιέφερε καθόλου μέχρι που μας κόψανε την στρόφιγγα με τα χρήματα .

    Είναι ψέματα ότι ζούσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας , πονάει η αλήθεια αλλά κατά την γνώμη μου έτσι είναι .

    Είχαμε συνηθίσει να παίρνουμε εορτοδάνεια , γαμοδάνεια , αυτοκινητοδάνεια , μοτοσικλετοδάνειο , φοιτητοδάνεια , μπουζουκοδάνεια , καμακοδάνεια , ναρκοδάνεια , πιστωτικές κάρτες , καταναλωτικά , ανοικτά δάνεια , κλειστά δάνεια , υψηλότοκα σταθερού τόκου , μεσαιότοκα κυμαινόμενου τόκου , δανειο για σπίτι , δάνειο για εξοχικό , δάνειo για διακοπές στην Disney land , δάνειο για δώρο στην γκόμενα , δάνειο για μπότοξ , δάνειο για αδυνάτισμα , δάνειο για σιλικόνη , δάνειο για μεγένθηση πέους και άλλα πολλά δάνεια .

    Να παραδεχτώ ότι ο μισθός μας ήταν χαμηλότερος από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες , έχετε δεί στις χώρες με υψηλότερους μισθούς οι πολίτες να δανείζονται για να κάνουν όλες αυτές τις μαλα….ες που έγραψα ποιο πάνω .

    Ξαφνικά γίναμε όλοι οι Έλληνες με ακριβό αμάξι με μοτοσικλέτα , με αμάξι για την γυναίκα , αμάξι για την κόρη , αμάξι και μηχανή για τον γιό .

    Αφήσαμε το σπίτι που με κόπο το έφτιαξαν οι γέροι μας , το νοικιάσαμε σε αλλοδαπό και αρχίσαμε να μαλώνουμε για το ποιος θα πάρει στην νέα πολυκατοικία που είναι ακόμα στα σχέδια το ποιον ψηλό όροφο .

    Αρχίσαμε να έχουμε γκόμενες χάρη στα ακριβά δωράκια μας .

    Δευτέρα καφέ μετά την δουλειά μετά cinema και μετά fast –food , Τρίτη και Τετάρτη champion league στην νέα ψηφιακή με Dolby surround 46 LED τηλεόραση μας ( για να βλέπουμε τα αναλογικά μονοφωνικά κανάλια μας ) ,
    Πέμπτη παραγγελία κινέζικο και σούσι ( δεν μας κάνανε πια τα κεφτεδάκια και τα σουβλάκια ) , Παρασκευή στον Κιάμο , Σάββατο στον Βέρτη ή στην Ζήνα , Κυριακή ταβέρνα με τους κουμπάρους ,τον Κώστα από την δουλειά τον Γιάννη από το Γυμναστήριο την Βιβή την φίλη της γυναίκας από την δουλειά (που την βάλαμε και στο μάτι να την π….με ) και άλλους πολλούς .

    Έρχεται καλοκαίρι να πάω να πάρω και ένα φουσκωτό , δίπλωμα για καταδύσεις ( μέχρι εχτές πηγαίναμε για μπάνιο στο καβούρι και στην τρύπα του καραμανλή γιατί είανι ρηχά και δεν ξέραμε κολύμπι ) , πλήρες εξοπλισμό για 4 άτομα , γυαλιά ηλίου τεράστια φτάνει να είναι φίρμα και φύγαμε για κανέναν μήνα . Η Σαλαμίνα και Η Αίγινα ξαφνικά μας ξίνισε .

    Να συνεχίσω θέλετε και άλλα παραδείγματα γιατί έχουν δίκιο οι γερμανοί να λένε ότι ζούσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας .

    Έτσι ζούσαμε και δεν δίναμε σημασία για το τι έγινε στο χρηματιστήριο ( ποιος έφταιξε , γιατί ο καραμανλής δεν άνοιξε τον φάκελο τι ; έβγαλε το πόρισμα ; ) δεν δίναμε σημασία τι ; έγινε με την Vodafone , το σκοπιανό , το βατοπαίδι , με τον ζαχόπουλο ( αυτόν τον καλό γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού που ήταν καθηγητής με την Νατάσα Παζαίτη ή αλλιώς η γυναίκα του καραμανλή , και έδινε κάργα επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εντελώς τυχαία μέσα στα Δ.Σ αυτών ήταν και η Νατάσα καραμανλή και ένα εκατομμύριο € και δύο ).
    Δεν μας ένοιαζε που τα έργα των ολυμπιακών αγώνων πληρωθήκαν 2 φορές ( με το που βγήκε ο καραμανλής το 2004 διαπίστωσε ότι τα έργα δεν προβαίνουν να τελειώσουν και άλλαξε – ανακάτεψε τους εργολάβους ανταλλάξανε εργολάβους τα έργα και τα ξανά πληρώσαμε .

    Και άλλα πολλά που τα γνωρίζουμε όλοι , αλλά μόλις μας κόψανε τον παρά άρχισε να μας νοιάζει να βρούμε τον κλέφτη ……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε, έχει δίκιο σε αυτά που γράφεις.Έτσι μάθαμε να ζούμε σιγά σιγά , αλλά όλα αυτά τα δάνεια τα πληρώναμε.Δεν μας τα χάριζαν οι τράπεζες.Και μάλιστα με τόκο.Αλίμονο αν ζούσαμε όπως ζούσαν οι παπούδες μας.Δεν θα υπήρχε καμμία εξέλιξη.Μην ξεχνάς επίσης πως οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι μας έσπρωξαν στα αστικά κέντρα και εμείς τα κουτορνίθια τσιμπήσαμε.Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα,θέλει να καλοπερνάει.Σε αντίθεση με την ιδιοσυγκρασία των Βορειοευρωπαίων που προτιμούν να πνίγουν την θλιβερή ζωή τους στο αλκοολ από το πρωί που ξυπνάνε μέχρι το βράδυ.Και θέλουν να πηγαίνουν διακοπές και να τρώνε μια σαλάτα και μια κοκα κολα στα πέντε.Αυτό θέλουν να μας κάνουν να πληρώσουμε.Να μας κάνουν χειρότερους από αυτούς.Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε μαζί σου, αλλά δεν έχουν να κάνουν με το ότι ζούσαμε (όπως μας λένε) πάνω από τις δυνατότητές μας.Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εάν πληρώναμε τα δάνεια είναι άλλη συζήτηση , ξέχασα να γράψω ότι μετά αρχίσαμε να κάνουμε όλα τα δάνεια σε ένα με μεγαλύτερο τόκο και να πληρώνουμε σχεδόν όλο τον μισθό μας για μία ζωή έχοντας ένα μέλλον υποθηκευμένο .
    Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ζούσαμε σαν τους παππούδες μας , αλλά πιστεύω ότι το παρακάναμε και ξαφνικά με έναν μισθό θέλαμε να ζήσουμε σαν τον Βαρδινογιάννη .
    Συμφωνώ ότι έτσι είμαστε θέλουμε να καλοπερνάμε και καλά κάνουμε , το κάναμε τόσα χρόνια και με λιγότερα έξοδα , εδώ πιστεύω ότι οι παππούδες μας και οι γονείς μας ήξεραν καλύτερα τον τρόπο .
    Στημένο παιχνίδι από το παγκόσμιο σύστημα σίγουρα είναι και καμιά κουφάλα Ευρωπαίος δεν κάθισε κάτω ποτέ και να γράψει . Τι γίνεται στην Ελλάδα ρε , αυτοί χρωστάνε ποιο λίγα από εμάς αλλά τους πηδάνε , δεν φταίει ο κόσμος που οι πολιτικοί τους έφαγαν τα λεφτά των ταμείων δεν φταίει ο κόσμος που οι πολιτικοί τους άδειασαν τα ταμεία του κράτους κ.τ.λ αλλά κάνουν εύκολη κριτική αμυνόμενοι και φοβούμενοι μην γίνουν και στην χώρα τους αυτά , γιατί γνωρίζουν ότι αυτοί είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.