Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις στο Δημόσιο έως το Πάσχα θέλει ο Τόμσεν


Να επιδώσει τα πρώτα χαρτιά απόλυσης σε δημοσίους υπαλλήλους το αργότερο ως το Πάσχα φέρεται να ζητά όλο και πιο πιεστικά από την κυβέρνηση η τρόικα, που απαιτεί να απολυθούν μέσα στην χρονιά τουλάχιστον...

15.000 εργαζόμενοι από τον ευρύτερο αλλά και τον στενό δημόσιο τομέα.

Οι πλέον επίφοβοι προς αποχώρηση υπάλληλοι αναμένεται να προκύψουν από την αξιολόγηση και αναμόρφωση όλου του Δημοσίου, που εντείνεται από αρχές Μαρτίου, μέσω της κατάργησης δομών και της συγχώνευσης υπηρεσιών και τμημάτων ακόμη και από δύο ή περισσότερα υπουργεία, που θα οδηγήσουν σε κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εργασίας.

Σε συνδυασμό με την αξιολόγηση όλου του προσωπικού από Γάλλους ειδικούς στη σέντρα αναμένεται να βγουν κυρίως υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που στο νέο οργανόγραμμα θα προκύψουν ως πλεονάζοντες.

Η τρόικα εμμένει παράλληλα με τις 15.000 απολύσεις, να μειωθεί ως κι 70% ο αριθμός των εισακτέων σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς από την πρώτη ημέρα φοίτησης τους προσλαμβάνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, να καταργηθούν οι ωρομίσθιοι κι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να διευρυνθεί ο αριθμός των αυτόματων απολύσεων με το λουκέτο σε περισσότερους αντιπαραγωγικούς κρατικούς οργανισμούς.

Η πίεση της τριμερούς για περιορισμό κατά 10.000 των συμβασιούχων στους Δήμους, σε συνδυασμό με την νέα περικοπή κατά σχεδόν μισό δις της χρηματοδότησης τους αναμένεται, σύμφωνα με τους ίδιους, να επιφέρει έκρηξη απολύσεων και μονίμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ.

Κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται και στους φορείς που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.