Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ληστεία στην Αρχα(λ)ια Ολυμπία στα διεθνή ΜΜΕ [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]

Από τις κύριες ειδήσεις στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι από το πρωί η πρωτοφανής ληστεία στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με πηχυαίους τίτλους, όλα τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται τόσο στον τρόπο της ληστείας , στα ανεπαρκή μέσα φύλαξης στα ελληνικά μουσεία, λόγω της εικονικής κρίσης αλλά και στην παραίτηση του Έλληνα υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου...



CNN: Ληστές έκλεψαν το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας



Ληστές εισέβαλλαν στο μουσείο και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα, έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων. ¨ετσι αρχίζει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου.


BBC: Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας




Ένοπλοι έδεσαν τον πρωινό φύλακα και έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα, ανυπολόγιστης αξίας. Ο Υπ. Πολιτισμού υπέβαλλε την παραίτηση του, η οποί ακόμα δεν έχει γίνει γνωστη» αναφέρει μεταξύ άλλο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του βρετανικού πρακτορείου.

Telegraph: Ένοπλοι ληστές «σήκωσαν» το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας



Στον τρόπο με τον οποίο έγινε η ληστεία, στην παραίτηση του Π. Γερουλάνου αλλά και στο γεγονός ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που γ΄πινεται ληστεία σε ελληνικό μουσείο, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.