Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: Mazda Takeri [ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ]

http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/gtakeri17212.jpg

Η Mazda πρόκειται να κάνει τα αποκαλυπτήρια του concept TAKERI, ενός μεσαίου sedan επόμενης γενιάς με την μοναδική τεχνολογία πέδησης i-ELOOP, στην έκθεση της Γενεύης.
Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “KODO – Soul of Motion”...

 εφαρμόζεται στο concept TAKERI και προσφέρει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στα οχήματα sedan. Το ΤΑΚΕRI δίνει μία πρώτη γεύση για την μελλοντική κατεύθυνση της Mazda σχετικά με τα sedan οχήματα, ακολουθώντας το όραμα του Mazda SΗΙΝΑRI, ένα 4-θυρο sport coupe concept αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Γενεύη. Πέρα από την εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του, το ΤΑΚΕRI εξοπλίζεται και με τον νέο κινητήρα SKYACTIV-D diesel υψηλής απόδοσης με σύστημα i-stop idle-stop και 6-τάχυτο αυτόματο

Το ΤAKERI στοχεύει στην υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με το σύστημα i-ELOOP (Intelligent Energy Loop). Το σύστημα αυτό είναι το πρώτο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που χρησιμοποιείται από την Mazda και μπορεί να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης και να την αποθηκεύσει σε πυκνωτές. Η ενέργεια αυτή στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να μειώσει το ηλεκτρικό φορτίο του κινητήρα και αυξάνει την οικονομία καυσίμου έως και 10% χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση.

Τέλος, θα παρουσιαστεί μαζί με το Mazda CX-5 ,το νέο compact 4x4 SUV της Mazda, που ενσωματώνει την επαναστατική τεχνολογία SKYACTIV, με την ειδική έκδοση Mazda MX-5 “Άνοιξη 2012” που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά καθώς και με μία σειρά τεχνολογιών και μοντέλων παραγωγής.


κείμενο: autotriti
photo: netcarshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.