Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μικρά - μικρά ειδησάκια για τα media


Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)*...


ΕΡΤ… news

@ Το Δ.Σ. της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων, διευκρινίζοντας: «Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. θέσπισε αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, απευθύνθηκε και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους, οι οποίοι θα παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς την όλη διαδικασία. Ο αριθμός των έκτακτων υπαλλήλων που προσελήφθησαν από την ΕΡΤ με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου, είναι περιορισμένος κατά το ήμισυ σε σχέση με τον περσινό. Ο αριθμός των υπό ανανέωση συμβάσεων ορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργείων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι η διαφάνεια και η διαύγεια αποτελούν τους βασικούς άξονες στην οικονομική διαχείριση και τις διοικητικές ενέργειες. Ως εκ τούτου, οι υπαινιγμοί και οι κατηγορίες για δήθεν κομματικά κριτήρια, αδιαφανείς διαδικασίες και “υπόγειες” διαπραγματεύσεις στην ανανέωση των συμβάσεων, είναι αβάσιμες και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».

@ Αλήθεια, στο Δ.Σ. της ΕΡΤ πώς δικαιολογούν ότι, μετά και την επιστροφή ορισμένου αριθμού συμβασιούχων στο Ραδιομέγαρο, η δημόσια τηλεόραση αριθμεί τέσσερις ρεπόρτερ ΠΑΣΟΚ; Εκτός των Διονύση Μποτώνη και Βαγγέλη Γιακουμή, πλέον εμφανίστηκαν ο Αγγελος Κωβαίος από την εφημερίδα «Το Βήμα» και η Βούλα Κεχαγιά από την εφημερίδα «Τα Νέα».

@ Όπως γράφει ορθώς και το enimerosi24.gr, «για τη μονοθεσία που έχει θέσει ως προϋπόθεση η ΕΡΤ ούτε λόγος!».

@ Μιας και ο λόγος για τη μονοθεσία, προς τιμήν του ένας από τους πιο άξιους δημοσιογράφους που πέρασαν ποτέ από την πύλη του Ραδιομεγάρου, ο Τάκης Σπηλιόπουλος (επί εξαετία παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής της κρατικής, «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»), έγινε ο πρώτος που δεν αποδέχθηκε την ανανέωση της συμβάσεώς του. Στην επιστολή που απέστειλε προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ ανέφερε: «Αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης να αποδεχτώ την ανανέωση της σύμβασής μου. Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με δεδομένο πως έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο η θέση μου να παραχωρηθεί σε άλλο συνάδελφο, ο οποίος είναι άνεργος».

@ Σημειωτέον πως αύριο, Τετάρτη λήγει η προθεσμία ώστε οι συμβασιούχοι που επελέγησαν να δηλώσουν ότι δεν αμείβονται από άλλο Μέσο. Αρκετοί πάντως σκέφτονται να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δεύτερη δουλειά. Καιροί που είναι, το δίκιο τους βουνό…

Media news

@ Για τη μη μετάδοση χθες του «OLA 12» από τον ΑΝΤ1 η στήλη έγραψε αναλυτικά και έγκυρα τι ακριβώς συνέβη. Συνεπώς δεν ισχύει οτιδήποτε άλλο που λανθασμένα γράφτηκε σε διάφορα blogs…

http://www.soccerplus.gr/sites/default/files/foto_imeras_3_-_eleutherotypia.jpg
@ Αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε 50.000 φύλλα, με σύνθημα αυτό που πρωτοβγήκε το 1975 από τους αείμνηστους Αλέκο Φιλιππόπουλο και Κίτσο Τεγόπουλο. Πρόκειται για το φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» που δημιούργησαν οι εργαζομένοι. Αρχικά είχε αποφασιστεί από την εκλεγμένη 5μελή επιτροπή των απλήρωτων επί 6 μήνες δημοσιογράφων η εφημερίδα να εκδοθεί το Σάββατο 11/2 αλλά μετατέθηκε για αύριο.

@ Η ιατρική σειρά «Ιατρικές Υποθέσεις» (House Μ.D), ξεκίνησε στις ΗΠΑ πριν από 8 χρόνια, στις 16 Νοέμβριου 2004, από το δίκτυο FOX. Αυτή την περίοδο προβάλλεται ο 8ος κύκλος και συνεχίζει το ίδιο ενδιαφέρον εκ μέρους των τηλεθεατών. Το STAR έχει προβάλλει μέχρι και τον 6ο κύκλο. Αυτή ην περίοδο προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 17:50 σε επανάληψη ο 5ος κύκλος ενώ το κανάλι εξασφάλισε και τους δύο επόμενους, που θα προγραμματιστούν τους προσεχείς μήνες.

@ Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η εκπομπή «Με Αγάπη» με τη Μαρί Κυριακού στις 12:50 στον ΑΝΤ1 μας πληροφορεί για την «Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος», η οποία παρέχει αδιάκοπα υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορέσουν τα άτομα αυτά, να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία.

Απεργιακά

@ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» προκήρυξε για αύριο η ΕΣΗΕΑ επειδή δεν εξοφληθεί δεδουλευμένες αποδοχές του Νοεμβρίου, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. 24ωρη θα γίνει αύριο και στην «Αυριανή».

Συνδικαλιστικά

@ Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων του ALTER ανέφερε πως η απόφαση του ΕΣΡ να κλείσει την αναλογική εκπομπή του σταθμού βάζει σε κίνδυνο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, μιας και ο σταθμός κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του.

Παρασκήνιο

@ Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι η διάδοχος της βουλευτικής έδρας της Μάγιας Τσόκλη μετά την παραίτηση της τελευταίας. Πρόκειται φυσικά για την κόρη του αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη, διευθυντή της εφημερίρας «Τα Νέα» ενώ είναι βαφτιστήρα επίσης αείμνηστου ιδρυτή του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπέγραφε ως παραγωγός τις εκπομπές «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη και την «Ερευνα» του Παύλου Τσίμα, ενώ παλαιότερα συνεργαζόταν με τους «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά και το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου.

Τηλεθεάσεις

@ Τετραπλή πρωτιά για το MEGA τη Δευτέρα με «Πίσω στο Σπίτι» (2.060.000 τηλεθεατές), «Ερωτας και Τιμωρία» (1.496.000), ειδήσεις (1.469.000) και «Κλεμμένα Ονειρα» (1.377.000).

@ Πέμπτο πρόγραμμα της ημέρας ήταν το «Ράδιο Αρβύλα» (1.307.000) και έκτο οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 (1.132.000).

@ Στα πρωινά ενημερωτικά (07:00-10:00) πρώτος ήταν ο ANT1 με 28,9% έναντι 28,3% του MEGA. Στη ζώνη 10:00-13:00 όμως η Πόπη Τσαπανίδου διατήρησε δεύτερο τον ΣΚΑΪ (21,8%) με πρώτους τους… Σκορδολιάγκες (27,6%) και τρίτο τον ΑΝΤ1.

Λέσχες / σύνδεσμοι ξένων ομάδων

@ Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Arsenal καλεί τα μέλη και τους φίλους της, την Τετάρτη 15/02/2012, ώρα 21:45, στην έδρα της Λέσχης (Δημητσάνας 58, 3ος όροφος), για να παρακολουθήσουμε μαζί τον αγώνα του Champions League Milan - Arsenal. Πληροφορίες στο arsenalhellas.gr.


Η ατάκα

@ «Με όλες αυτές τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις διαφοροποιήσεις, βλέπετε γόνιμο έδαφος για τη δημιουργία ενός κόμματος Παπαδήμου ή ανάλογου τύπου. Εσείς με ποιο κόμμα θα είστε υποψήφιος;». Η Ντόρα Κουτροκόη απέδειξε, στο σημερινό πρωινό του ΑΝΤ1, πως εκτός από πανέμορφη είναι και πανέξυπνη, καθώς ο –ερωτηθείς- κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής… άρχισε να τα μασάει: «Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω, θα το δούμε» ψέλλισε! (pic 4).

Η απορία

@ Αληθεύει πως οι 21 βουλευτές που διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, θα να τον εκδικηθούν ιδρύοντας ένα νέο κομματικό σχηματισμό και ονομάζοντάς τον… «Πολιτική Άνοιξη»; (pic 5).

Οι φωτό της ημέρας

 http://www.soccerplus.gr/sites/default/files/foto_imeras_1_-_ellada.jpg
@ Η φωτογραφία  κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook. Απεικονίζει ένα μάτι το οποίο βλέπει τη γαλανόλευκη και... δακρύζει!Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν γεμίσει τα Wall τους με την εν λόγω εικόνα, καθώς αντικατοπτρίζει πλήρως τα συναισθήματά τους και αναγράφουν τη λεζάντα: «Μια εικόνα, δέκα εκατομμύρια κραυγές: Η Ελλάδα δακρύζει!».

 http://www.soccerplus.gr/sites/default/files/foto_imeras_-_2_bild.jpg
@ Η γερμανική «Bild» σήμερα αναδημοσίευσε φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας», που δείχνει την Ανγκελα Μέρκελ να φορά τη στολή των ναζί, υποστηρίζοντας ότι τόσα χρόνια, η Ελλάδα δεν πιέστηκε από το Βερολίνο για να ζει με δανεικά. Και ζητά «Μην μας λέτε ναζί!». Πριτς!

Το βίντεο της ημέρας



@ Με λένε Ελλάδα... Το βίντεο που έχει κερδίσει τους πάντες στο διαδίκτυο… Από τον αναγνώστη Κώστα Μπ.

ΥΓ. Στο e-mail της στήλης (presssakias@gmail.com, προσοχή: με τρία s!) μπορείτε να αποστέλλετε φωτό ή βίντεο προς δημοσίευση.

*στο soccerplus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.