Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Tα πέντε σενάρια της επόμενης ημέρας στον ΠΑΟ... κι οι Άραβες


Πέντε είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού δεδομένου ότι η ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να μετέχουν στη μετοχική σύνθεση ελληνικής ΠΑΕ αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Μαρτίου.


1. Η αναμονή όλων μέχρι την ψήφιση του νόμου και την ενεργοποίηση του… άγνωστου σαουδαραβικού fund.

2. H κατάθεση πρότασης από τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών χωρίς τη μεσολάβηση του Βλάση Τσάκα αυτή τη φορά.

3. Η ενεργοποίηση του Ανδρέα Βγενόπουλου με «συμπαίκτες» επιχειρηματίες οι οποίοι δεν ανήκουν τώρα στην μετοχική ομάδα της ΠΑΕ.

4. Η λήψη δανείου με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα είτε από τραπεζικό ίδρυμα (δύσκολο, διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπογράψουν οι μέτοχοι) είτε με τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης (κάτι παρόμοιο με την πρόταση Νικολαϊδη στην ΑΕΚ).

5. Η εύρεση άλλου επενδυτή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η απόφαση που θα ληφθεί στην γενική συνέλευση των μετόχων για την τιμή της μετοχής στην προσεχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Γ.Σ. θα προκηρυχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ (ίσως και εντός της εβδομάδας). Αν η τιμή της μετοχής πέσει στα 0,33 ευρώ, όπως έχει ζητήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, οι εξελίξεις ενδέχεται να είναι άμεσες από την πλευρά του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.