Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι έφηβοι "μεταναστεύουν" στο twitter επειδή οι γονείς τους έχουν facebook!


FB-TECHNOLOGYΤο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο για τους εφήβους είναι το Facebook. Φωτογραφίες, status και σχόλια έδιναν και έπαιρναν και τα post έβαζαν φωτιά στο φατσοβιβλίο. Τι έγινε τελαυταία και έκανε τους εφήβους τα αρχίσουν να... τιτιβίζουν στο γειτονικό twitter;...
Μαμάδες, μπαμπάδες, θείοι, ξαδέρφια ακόμη και παππούδες έφτιαξαν προφίλ στο Facebook! Οι νέοι έχασαν τον προσωπικό τους χώρο (λέμε τώρα) και στράφηκαν στο Twitter, όπου «κρύβονται» σε κοινή θέα.
«Λατρεύω το Twitter. Είναι το μόνο πράγμα που κρατάω για τον εαυτό μου, γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι γονείς μου», ανέφερε η 17χρονη Britteny Praznik στην ερευνήτρια Mary Madden του οργανισμού Pew Internet and American Life Project. Σε έρευνα, αναφέρεται πως όχι απλώς έχουν πολλοί γονείς προφίλ στο Facebook, αλλά ότι «παρακολουθούν» τα παιδιά τους και μάλιστα γνωρίζουν και τους κωδικούς τους!
Η «μετανάστευση» γίνεται αργά αλλά σταθερά αναφέρει η έρευνα. Το 2011 ποσοστό 16% εφήβων ηλικίας 12-17 δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τακτικά το Twitter, ενώ το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.