Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα δεινά του ΙΚA

Αιχμές κατά του υπουργού Εργασίας και του διοικητή του ΙΚΑ, από τον τομεράχρη της ΝΔ.
Δριμύ κατηγορώ κατά του υπουργού Εργασίας και του διοικητή του ΙΚΑ με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκαν στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος....

«Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεπικουρούμενος από τον διοικητή του ΙΚΑ, παρουσίασαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σχεδόν στη λήξη της θητείας τους, μια περίπου ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση του κυριότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Η πραγματική κατάσταση είναι διαφορετική. Οι συνταξιούχοι, ακούγοντας κάθε μήνα ότι το ΙΚΑ δανείζεται είτε από άλλα ταμεία η με repos επί των ομολόγων, ανησυχούν για την καταβολή των συντάξεών τους. Η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία πλέον έχουν γίνει καθεστώς», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο τομεάρχης Εργασίας, τόνισε ακόμη ότι ο κ. Κουτρουμάνης με το ν. 3863/10 επέφερε το διαμελισμό της σύνταξης, σε βασική και αναλογική και έτσι καταργήθηκε ουσιαστικά η θεσμοθετημένη τριμερής χρηματοδότηση, περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης.
Επίσης τους κατηγόρησε για την καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων, αλλά και γενικότερα για τις υπηρεσίες του Ιδρύματος τονίζοντας «δεν γνωρίζουν κάτι για την απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στις ουρές του ΙΚΑ; πχ Μητρώο, Παροχές».
Ακόμη άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εργασίας και του διοικητή του ΙΚΑ για τη σύνθεση των επιτροπών που χορήγησαν κατά κόρον αναπηρικές συντάξεις- μαϊμού, δηλώντας «αλήθεια τιμωρήθηκε κανένας για την χορήγηση αυτών; Έχει κανένας ευθύνη; Έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με αυτούς που τις εισέπρατταν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.