Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

http://www.ant1online.gr/resources/images/e96955d9-e9d2-4452-b210-4fd339cdad13.jpg
Πάνω από 300 οι προσαγωγές

Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης του επιβαρυμένου κέντρου της Αττικής, από το ετερόκλητο μωσαϊκό των λαθρομεταναστών, προερχομένων κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και «τρύπωσαν» στην Ελλάδα, αναζητώντας το καλύτερο «αύριο» και καθιστώντας το «σήμερα» της χώρας φιλοξενίας τους προβληματικό....


Οι συγκεντρωθέντες οδηγούνται σε κρατητήρια, που, βάσει του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμασθεί για τον σκοπό αυτό.

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος 5 ατόμων ιδιοκτητών πολυκατοικίας όπου διέμεναν παρανόμως και κάτω από άθλιες συνθήκες 28 παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν και θα απελαθούν.
Όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι σε «διάταξη μάχης» για τη διαχείριση του προβλήματος, που σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόσφατη συνάντησή του με τους τοπικούς άρχοντες της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί πλέον «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».

Σήμερα, πάντως, έχει συνάντηση με όλους τους Δημάρχους της Αττικής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης ευρύτατης συναίνεσης για τη χωροθέτηση των τριών στρατοπέδων, με δεδομένο ότι ήδη κάτοικοι και φορείς συγκεκριμένων περιοχών αντιδρούν έντονα. Από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα επόμενα 24ωρα θα υποδειχθούν πότε και ποιοί θα είναι οι χώροι που θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει ότι τα κέντρα θα λειτουργήσουν πριν από το καλοκαίρι, τα δυο στην Αττική και το τρίτο στη Νεάπολη Κοζάνης.

Καταρχήν θετικός στη δημιουργία κέντρων  υποδοχής και διαμονής μεταναστών εμφανίστηκε μέσω της συχνότητας του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης. Ανέφερε ότι στο κέντρο της Αθήνας έχει βάλει λουκέτο το 20% των ξενοδοχείων και τα έσοδα από τον τουρισμό  είναι μειωμένα κατα 40 % όταν πανελλαδικά η αύξηση τους αγγίζει το 10%.

Κοινωνική έκρηξη πρόβλεψε μέσω ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγιώτης Καρέλας τονίζοντας ότι δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα στην πρωτεύουσα. Έκανε λόγο για κυκλώματα που καλύπτουν το παρεμπόριο των παράνομων μεταναστών το οποίο δεν πλήττει μόνο τις εισπράξεις αλλά πρωτίστως το αστικό περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είπε.

Κύρια πύλη λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα είναι ο Έβρος. Από τους 130 χιλιάδες που περνούν παράνομα τη χώρα κάθε χρόνο, το 1/3 αυτών εισέρχονται διαμέσου του ποταμού ή από τα χερσαία σύνορα του.

Στα τουρκικά χωριά απέναντι του ποταμού, τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι απολαμβάνουν μια ...ξαφνική «άνθηση». Δεκάδες είναι οι ντόπιοι που συμμετέχουν σε παράνομα δίκτυα διακίνησης μεταναστών.

Όπως εξηγεί Τούρκος λαθρομετανάστης η δουλεία έχει αναχθεί σε ..καριέρα, αφού με 600 ευρώ τους φτάνουν ως τα σύνορα ή με 1.600 ευρώ τους περνούν στην Ελλάδα.  


1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα για την Ελλάδα δημιουργήθηκε όταν άφησε την πατρίδα του και τρύπωσε στη χώρα ο Τζέφρι. Και διογκώθηκε όταν οι φίλοι του Τζέφρι άρχιζαν να βομβαρδίζουν τα σπίτια και να κλέβουν ότι έβγανε ο τόπος όσων "κουβαλήθηκαν" εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.