Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Φυσικό αέριο και στα νησιά αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές

Η διοίκηση της ΔΕΠΑ μελετά ένα καινούργιο σύστημα ανάπτυξης της πώλησης αερίου που αφορά κυρίως τα νησιά για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης και κάποιες περιοχές που έχουν μεν επαρκή βιομηχανική δραστηριότητα, είναι όμως απομακρυσμένα...



Στην προοπτική αυτή ο ΔΕΣΦΑ (η θυγατρική στην οποία ανήκουν τα δίκτυα) φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο διαμετακομιστή, κατ΄ αντιστοιχία με το ρόλο που έχει συνολικά στο σύστημα αερίου της χώρας.

Τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, ως γνωστόν, για να ηλεκτροδοτηθούν λειτουργούν κατά κανόνα τοπικούς σταθμούς που καίνε ντίζελ, με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Η εναλλακτική λύση που εξετάζεται, είναι να εγκατασταθούν μονάδες που να καίνε αέριο, το οποίο θα μεταφέρεται εκεί με μικρά κατάλληλα πλοία μεταφοράς LNG. Για τη «δουλειά» αυτή, ο ΔΕΣΦΑ εμφανίζεται έτοιμος να επενδύσει στην αγορά ενός – δύο τέτοιων πλοίων.

Όσον αφορά περιοχές της ηπειρωτικής χώρας για τις οποίες δεν συμφέρει να δημιουργηθεί κανονικό δίκτυο, θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν με κατάλληλα αυτοκίνητα – βυτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.