Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τις που@@@ας με τα επιδόματα της πρόνοιας.

Οι ανάπηροι -μαϊμού ζητάνε μόνοι τους να κάνουν διακανονισμό για να επιστρέψουν τα λεφτά και να αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις.
«Black list» καταρτίζει το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ήδη τα ονόματα των 36.000 ατόμων που ενώ ελάμβαναν επιδόματα, δεν προσήλθαν για απογραφή σύμφωνα με τη διαδικασία που προέβλεπε ο νόμος. Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, εκτιμούν ότι...


 η λίστα αυτή θα… διπλασιαστεί, φτάνοντας τους 75.000 μαϊμού – δικαιούχους.

Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον η διαδικασία της διασταύρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα. Τα στοιχεία της απογραφής διασταυρώνονται με εκείνα των Δημοτολογίων και των Ληξιαρχείων (υπουργείο Εσωτερικών), με τους καταλόγους των ομογενών (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), με τη βάση δεδομένων που περιέχει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπουργείου Εργασίας αλλά και τους ΑΦΜ του υπουργείου Οικονομίας έτσι ώστε να εντοπιστούν ανύπαρκτοι, διπλοεγγεγραμμένοι και άλλες παρόμοιες… κατηγορίες δικαιούχων. Η λίστα με τους 203.998 δικαιούχους της πρώτης φάσης «σαρώνεται» ξανά και ξανά. Και ολοένα μειώνεται…

Απογράφηκαν αλλά τώρα ζητούν… διαγραφή από το Μητρώο


Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιοι από τα ΚΕΠ της χώρας –τα οποία είχαν την ευθύνη για την ολοκλήρωση της απογραφής- ενημερώνουν το υπουργείο Υγείας καθημερινά για δεκάδες ακυρώσεις απογραφέντων δικαιούχων. Όπως εξηγούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ στους συναδέλφους τους στο υπουργείο, αυξάνονται συνεχώς οι «δικαιούχοι» εκείνοι που παρότι απογράφηκαν, επιστρέφουν στα ΚΕΠ και ζητούν να εξαιρεθούν από τις σχετικές λίστες, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες. Στο υπουργείο Υγείας, πάλι, εκτιμούν ότι όλοι όσοι επιστρέφουν στα ΚΕΠ –και όλοι όσοι θα επιστρέψουν- έχουν λάβει το σαφές μήνυμα της ηγεσίας για την απόδοση των ευθυνών σε όσους λάμβαναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν.

πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.