Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Άγριο ξύλο και δακρυγόνα μεταξύ κατοίκων και εργαζομένων στην επιχείρηση Χρυσού Χαλκιδικής


Συμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα, μεταξύ κατοίκων και εργαζόμενων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές της Χαλκιδικής....


Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις δραστηριότητες της εταιρείας, τα επεισόδια άρχισαν όταν εργαζόμενοι άρχισαν να ξηλώνουν το Φυλάκιο Αγώνα της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία δεν παρενέβη η αστυνομία.

Τραυματίσθηκαν τρία άτομα εκ των οποίων το ένα σοβαρά.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός και Στρατονίκη στη Χαλκιδική.

Από την αρχή της ημέρας σήμερα, Τρίτη, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά γρήγορα μαζεύτηκε πλήθος κάτοικων της περιοχής για να σταματήσουν την διαδικασία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από 200 άτομα, εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στο καταφύγιο στις Σκουριές.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί κύριοι μας συγχωρείτε αλλά με βάση το περιεχόμενο της είδησης, που ανεβάσατε ή ανενημέρωτοι είστε ή λειτουργείτε εκ του πονηρού. "Πλήθος κατοίκων" είναι η ομάδα των 30 ακτιβιστών που συγκεντρώθηκε εκεί για να στερήσει το μεροκάματο των εργαζομένων ή 500 εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, που πήγαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για τα καμώματα των υπανάπτυκτων ακτιβιστών. Παρακαλούμε δώστε μας μια λογική εξήγηση. Καθώς σας παρακαλουθούμε και μας δημιουργεί τεράστια εντύπωση ο τρόπος, που ερμηνεύεται αυτά που έγιναν στις Σκουριές. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 30 άτομα αποτελούν πλήθος. Εάν θέλετε ως οντότητες να τους μειώσετε είναι θέμα δικό σας, αποκλειστικά. Θέση δεν πήραμε. Η δική σας είναι σαφής, σεβαστή και δημοσιεύθηκε. Και δεν ερμηνεύσαμε τίποτα. Καταγράψαμε τα γεγονότα. Σε ότι αφορά τα αριθμητικά δεδομένα, αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που η ίδια η αστυνομία έχει δώσει παντού και κυρίως προς το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε administrator. Σε ότι αφορά την απάντηση σου, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: Εμείς δε μειώσαμε κανένα και ποτέ. Η θέση μας που εμπεριέχει γεγονότα και οχι φήμες δε δημοσιεύθηκε ποτέ απο το blog σας, αν και σας στείλαμε σχετικά άρθρα. Στο ρεπορτάζ αλλά και στην απάντηση σας φαίνεται η κλίση σας... και αυτό αν μη τι άλλο είναι δημοκρατικό, αλλά όχι πάντως δημοσιογραφία, δεν μπορείς να λές "σύμφωνα με την τάδε πλευρά... και στην συνέχεια να μην υπάρχει και η άλλη... Σ΄ευχαριστώ πάντως γιατι καταλάβα πως αντιλαμβάνεσαι τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ. Καλή συνέχεια στο έργο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι, λοιπόν, δεν αναφέρθηκαν τα γεγονότα όπως εσείς θέλατε, αυτό σημαίνει ότι δεν ασκούμε την δημοσιογραφία όπως επιθυμείτε. Μας ακούγεται πολύ "δημοκρατικό". Ευχαριστούμε, αλλά... τέτοιες επισημάνσεις δε θα πάρουμε. Καλή πορεία στην "δημοσιογραφία", όπως την αντιλαμβάνεστε.

      Διαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.