Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γιατροί και επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι πάει να πει η λέξη απόδειξη.

Η οικονομική αστυνομία τους έχει στο στόχαστρο.Δείτε ποιοί είναι.
Συνεχίζονται από την Οικονομική Αστυνομία οι έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης διενήργησαν, ελέγχους σε ιατρεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης:


Την 21.03.2012, σε έλεγχο ιατρείου δερματολόγου - αφροδισιολόγου στον Πειραιά, διαπίστωσαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και συγκεκριμένα προγενέστερες της ημερομηνίας θεώρησης εγγραφές στο Βιβλίο Εσόδων Εξόδων και Επίσκεψης Ασθενών, μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη καταχώρηση ασθενούς και πλημμελή τήρηση του Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.


Την 22.03.2012, κατόπιν ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας, σε παιδοδοντιατρείο στο Γαλάτσι, διαπιστώθηκε ότι η οδοντίατρος, παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας ιατρείου, καθώς επίσης δεν επεδείχθη Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων.




Παράλληλα, την ίδια ημέρα (22.03.2012), διενεργήθηκε έλεγχος και σε ιατρείο παιδίατρου, που συστεγάζεται με το παιδοδοντιατρείο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν εγγραφές προγενέστερες της ημερομηνίας θεώρησης στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, μη καταχώρηση τεσσάρων ασθενών στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και έκδοση ανακριβούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών μειωμένης αξίας.



Επιπλέον, την 22.03.2012, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, διενήργησαν ελέγχους σε συνολικά 18 επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ηλιούπολη, Άγιο Αρτέμιο, Δάφνη και Αργυρούπολη) και συγκεκριμένα σε πέντε (5) από αυτούς διαπιστώθηκε ότι:


σε καφετέρια, σε επτά (7) περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης,
σε καφενείο, σε εννέα (9) περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης,
σε καφετέρια, σε τέσσερις (4) περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης,
σε κατάστημα - ενεχυροδανειστήριο πλημμελής τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου και
σε κατάστημα πλυντήριο-λιπαντήριο, επτά (7) αυτ/τα δεν είχαν καταχωρηθεί κατά την είσοδό τους στο βιβλίο εισερχόμενων οχημάτων.

Οι σχετικές δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.