Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στα ίχνη κυκλώματος με εικονικά τιμολόγια το ΣΔΟΕ


Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται το ΣΔΟΕ...


στην Κρήτη.

Το κύκλωμα εξέδιδε εικονικά τιμολόγια χρησιμοποιώντας εταιρείες-φαντάσματα οι οποίες είχαν ιδιοκτήτες ακόμα και νεκρούς, και σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο», το ΣΔΟΕ είναι κοντά στη σύλληψη των εγκέφαλων που είχαν επινοήσει αυτό το μακάβριο κόλπο για να θησαυρίζουν μέσω εικονικών τιμολογίων .

Η απάτη γινόταν ως εξής: οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν τα ονόματα νεκρών και τους εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτες σε ανύπαρκτες εταιρείες. Μέσω αυτών των εταιρειών έκοβαν τιμολόγια τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν σε δεκάδες -πραγματικές- επιχειρήσεις, οι οποίες κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ από τον ΦΠΑ. Τα μέλη του κυκλώματος εμφάνιζαν έξοδα που δεν έκαναν ποτέ και γλίτωναν την επιβολή ΦΠΑ, ενώ κάποιοι είχαν κι επιστροφή από την εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρείες-φάντασμα έχουν έδρα την Κρήτη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις τέτοιων εταιρειών σε Αθήνα, δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.