Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συμμορία έπαιρνε δάνεια με το τσουβάλι, αγόραζε πολυτελή ΙΧ τα οποία πουλούσε! (στην Ελλάδα, βέβαια)

Την... ξέσκισαν την VW Bank!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχαν πάρει από 50 έως 80 δάνεια το καθένα από 30 έως 100.000 ευρώ και με έναν γρήγορο υπολογισμό η ζημιά που προκάλεσαν στις τράπεζες πρέπει να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά, το ποσό που είχαν πάρει μαζί με τις προκαταβολές από τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων ίσως και να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ!...

Συγκεκριμένα, η σπείρα εξαπατούσε την VW Bank στην Αττική με χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων και πιστοποιητικών για την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Εκτιμάται ότι η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ίσως ξεπεράσει ακόμη και τα 3 εκατ.!

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των πέντε κατηγορουμένων, αφορά στα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας για τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, απολογείται σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη αποτίμηση του εύρους της εξαπάτησης της συγκεκριμένης τράπεζας, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις αρμόδιες Υπηρεσίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.