Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ένα βήμα πριν την υπογραφή σύμβασης Alpha - ΕΣΗΕΑ

Μόνο στο planet-greece
Στο αμφιθέατρο του alpha συναντήθηκαν το πρωί εργαζόμενοι του alpha και διοίκηση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΕΤΙΤΑ κατέθεσαν τις προτάσεις τους, σχετικά με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης που τους έκανε ο ιδιοκτήτης του σταθμού για....

εκεχυρεία και εργασιακή ειρήνη, με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι ο Alpha θα εξαιρεθεί από τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Όπως αναφέρουν στο planet-greece καλά πληροφορημένες πηγές, η πρόταση που κατέθεσαν τόσο ΕΣΗΕΑ όσο και ΕΤΙΤΑ είναι το πάγωμα των αυξήσεων και διατήρηση στο ακέραιο όλων το θεσμικών, όπως αυτά προβλέπονται στην παρούσα σύμβαση των τεχνικών αλλά και στην σύμβαση που έχει λήξει από το 2009 των δημοσιογράφων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και η διοίκηση του σταθμού επιφυλάχθηκε να απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε κι όλα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου ίσως φτάσουμε στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τον Alpha να σέρνει τον χορό και να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον ανταγωνισμό, που ήδη έχει προχωρήσει σε μειώσεις εδώ και μήνες. Ο Κοντομηνάς έχει αντιληφθεί καλά, εξ όσων φαίνεται, ότι ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις μες στην προεκλογική περίοδο, ακόμη και να μην μεταδοθούν οι εκλογές από τα ιδιωτικά κανάλια, όσο οι ιδιοκτήτες τους αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, κάτι που σημαίνει ό,τι εάν ο Κοντομηνάς υπογράψει θα είναι ο μοναδικός ιδιωτικός σταθμός που θα εκπέμπει πρόγραμμα κανονικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.