Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης -ναυτεργατών.Οι πολίτες πληρώνουν το "μάρμαρο"

Δεμένα από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της εμμονής της ΠΝΟ στην πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη.
Μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Τρίτης...


 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αμπατζής, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου έκανε λόγο για ανάλγητους συνδικαλιστές που φυλακίζουν τους νησιώτες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα δικαιώματα των συνδικαλιστών για απεργία βρίσκεται το δικαίωμα των νησιωτών να επισκεφθούν το γιατρό και να πάνε στο σπίτι τους. Εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση έχει πέσει σε σχέση με πέρσι περίπου 30% και δημιουργείται ήδη αρνητικό κλίμα για την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η απεργία εξελίσσεται ομαλά και εκτίμησε πως η συμμετοχή είναι καθολική. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει υποχωρήσει σε κανένα από τα βασικά τους αιτήματα. Είπε ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί μετά το Πάσχα και στην στάση τους θα λάβουν υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και την προεκλογική περίοδο.

Την Μεγάλη Δευτέρα, η Αννούλα Διαμαντοπούλου μίλησε για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών, δηλώνοντας έτοιμη να εφαρμόσει την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Για συκοφαντίες της κ. Διαμαντοπούλου κατά του ΚΚΕ που υπερασπίζεται το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το κόμμα του Περισσού.

Επίθεση τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στη ΝΔ, χωρίς να τους κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την απεργία.

Όπως είπε αναφερόμενος εμμέσως στο ΚΚΕ, κόμματα για καθαρά πολιτικούς λόγους κινούν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχειρούν όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, φωτογραφίζοντας τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως το κόμμα στέλνει αντιφατικά και αμφίσημα μηνύματα σχετικά με την απεργία.

«Ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ», απάντησε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει το μέθεγος των ευθυνών του με την ΠΝΟ, λέγοντας ότι το κόμμα έχει ευθύνες για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Απόστολος Βεντούρης χαρακτήρισε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ «μικρή φασιστική κάστα που αμείβεται πλουσιοπάροχα» την ΠΝΟ, επαναλαμβάνοντας ότι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, μισθοδοτείται με 15.000 ευρώ το μήνα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο κ. Χαλάς αμείβεται με 9.000 ευρώ το μήνα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις παραγόντων του τουρισμού και ταξιδιωτών που λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από το προγραμματισμένο τους ταξίδι πρέπει να αναζητήσουν άλλη λύση ή άλλο προορισμό, ενώ ήδη ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις, κυρίως από το εξωτερικό.

Δύο πλοία με οπωροκηπευτικά έφυγαν τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ από το Ηράκλειο, πριν ξεκινήσει η απεργία της ΠΝΟ για τον Πειραιά. Ωστόσο, ακυρώθηκε η ναύλωση πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σήμερα από την Κρήτη μετά από πιέσεις της ΠΝΟ στους ναυτικούς του πλοίου. Σε δεινή θέση έμποροι και επαγγελματίες του τουρισμού στη νησιωτική χώρα που αυτές τις ημέρες ανέμεναν χιλιάδες ταξιδιώτες με τις ακυρώσεις κρατήσεων να ξεπερνούν και το 30%. Ακόμη μεγαλύτερο το πλήγμα για το σύνολο του τουρισμού σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονιές για τον κλάδο.

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.