Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Με μπλοκάρισμα στη σύνδεση Ε.Ε.- Ουκρανίας απειλεί το Βερολίνο

Έντονη ανησυχία εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση της Γιούλια ΤιμοσένκοΈντονη ανησυχία εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση της Γιούλια Τιμοσένκο
Με μπλοκάρισμα της επικύρωσης της συμφωνίας...
σύνδεσης Ε.Ε.-Ουκρανίας απειλεί το Βερολίνο. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο. «Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός Κράτους δικαίου», τόνισε ο Βέστερβέλε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Η συμφωνία της 30ής Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία δεν έχει ακόμα υπογραφεί επισήμως. Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στο Κίεβο πως ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνησή της είναι πιθανό να μην μεταβούν στην Ουκρανία για τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας αν μέχρι τότε δεν έχει απελευθερωθεί η Γιούλια Τιμόσενκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.