Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, οι τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά όπως οι τηγανητές πατάτες, τα κρεμώδη τυριά και η μαγιονέζα υποχρεώνουν την ορμόνη γρελίνη να ενεργοποιηθεί.
Η ορμόνη γρελίνη, η οποία δραστηριοποιείται μέσω του ενζύμου Goat, συσσωρεύεται στη διάρκεια νηστείας και βρίσκεται στον οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες λίγο πριν από το γεύμα, λειτουργεί έτσι ώστε να βελτιώσει το μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών και να ευνοήσει την αποθήκευση του σωματικού λίπους.
Όπως αναφέρθηκε από την ομάδα του Matthias Tschop στην ιατρική επιθεώρηση “Nature medecine”, το ένζυμο Goat πρόκειται μελλοντικά να βοηθήσει για στοχευμένες θεραπείες σε ασθένειες που έχουν να κάνουν με το μεταβολισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.