Ειδικότερα, μόλις το 3% των πολιτών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας δηλώνουν, βάσει κοινοτικής δημοσκόπησης, πως αθλούνται «τακτικά», ενώ το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει πως αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».
Αντίστοιχα, υψηλά ποσοστά για άρνηση της άσκησης καταγράφονται στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά, με τους Σουηδούς στο 6%, τους Φιλανδούς στο 7% και τους Δανούς στο 18%, τη στιγμή που ο μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 39%.
Οι Έλληνες σε ποσοστό 63% επιλέγουν ως τόπο άθλησης μεταξύ κάπου σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).
Στο μεταξύ, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν πως είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος ανέρχεται στο 25%.
Αναφορικά με τους λόγους που θέτουν εμπόδια στην άθληση, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος ανέρχεται σε 45%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.