Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι πρώτες αντιδράσεις από Λαγκάρντ και Σόιμπλε. Πανικός στις αγορές!

Από την Κριστίν Λαγκάρντ η πρώτη δήλωση μετά το ναυάγιο της προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης. Η επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι...

η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δήλωσε ότι ελπίζει πώς η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ. Συμπλήρωσε πάντως ότι «πρέπει να είμαστε τεχνικώς έτοιμοι για κάτι τέτοιο». Προειδοποίησε όμως ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «αρκετά ακατάστατη», καθώς-όπως είπε- οι πλήρεις συνέπειες είναι δύσκολο να υπολογιστούν.
Πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε το δίλλημα των εκλογών με τον ίδιο τρόπο που είχε τεθεί το φθινόπωρο όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προσπαθήσει να φέρει σε δημοψήφισμα τα μέτρα. Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι εκλογές θα κρίνουν την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.
Eν τω μεταξύ πανικό προκάλεσε στις διεθνείς αγορές, η είδηση των εκλογών στην Ελλάδα. Το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ενώ τα επιτόκια των ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας εκτοξεύτηκαν πάνω από το 6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.