Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τι συζήτησαν οι τρεις αρχηγοί στην σύσκεψη

Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησαν από το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
 στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ελληνικές θέσεις που θα διατυπωθούν στη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει επιστολή στις Βρυξέλλες την οποία θα κομίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας. Άγνωστο παραμένει αν την επίμαχη επιστολή συνυπογράψουν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Επίσης, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναφέρθηκαν στον καλύτερο συντονισμό που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση. Μίλησαν για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμμματα. Έβαλαν τους στόχους για τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Η σύσκεψη άρχισε στις 19:30. Πρώτοι έφτασαν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Αμέσως μετά την σιδερένια πόρτα στην οδό Εμμ. Μπενάκη πέρασαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Απλά ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη να μου αναθέσουν αυτό το πολύ κρίσιμο πόστο» είπε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά.

Για το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας ο Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να το κουβεντιάσουμε. Πρέπει να μιλήσουμε με τους εταίρους μας»

πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.