Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το τέλειο μαύρισμα περνάει ... από το στομάχι!


Το τέλειο μαύρισμα περνάει ... από το στομάχι! Με τον όρο μαύρισμα εννοούμε την αντίδραση του οργανισμού μας στην ακτινοβολία του ήλιου η οποία είναι απολύτως φυσιολογική και έχει ως στόχο της να προστατέψει το σώμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του. Αναλυτικότερα, η έκθεση μας στον ήλιο διεγείρει την παραγωγή μελανίνης από μία ομάδα κυττάρων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα μας....


Η διατροφή μας όμως, πως σχετίζεται με όλο αυτό;

Έχει φανεί πως τα άτομα που ακολουθούν μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αποκτούν μία πιο υγιή «χρυσαφένια» λάμψη από τον ήλιο. Και όλο αυτό συμβαίνει χάρη σε κάποιες ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά όπως τα καρότα και οι ντομάτες. Τα καροτενοειδή είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σε ποιες τροφές τα συναντάμε πιο συγκεκριμένα;

Καρότα, ροδάκινα, βερίκοκα, σπανάκι, ντομάτες, καρπούζι, ροζ γκρέιπ φρουτ, κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο, σέλινο, πορτοκάλια, παπάγια και μανταρίνια.

Για ένα υγιές μαύρισμα χρειαζόμαστε και μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η διατροφή πως θα συμβάλλει σε αυτό;


Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Συμβάλλουν στην λίπανση του δέρματος, στην ανανέωση των κυττάρων αλλά και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση και την ξηροδερμία.

Πηγές: ψάρι, κρέας, αυγό , δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά.

Βιταμίνη C : Βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου


Πηγές: ακτινίδιο, πορτοκάλι, λεμόνι, μάνγκο, παπάγια, πιπεριά, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, γλυκοπατάτα.

Βιταμίνη Ε: Έχει αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει την αφυδάτωση και την ξηρότητα της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη γήρανση

Πηγές: αμύγδαλα, ηλιόσποροι, φιστίκια, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο και άλλα φυτικά έλαια.

Ψευδάργυρος και σελήνιο: διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη

Πηγές: αρνί, φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, θαλασσινά, πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό.

Νερό: Ο βασικότερος σύμμαχος μας στην ενυδάτωση


Στην φετινή σας προσπάθεια για υγιές μαύρισμα μην ξεχάσετε την διατροφή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.