Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αυτά είναι τα πιο ειρηνικά έθνη του κόσμου

Πιο ειρηνικός ο κόσμος μας το 2012 πάρα τις φλεγόμενες περιοχές του πολέμοΠιο ειρηνικός ο κόσμος μας το 2012 πάρα τις φλεγόμενες περιοχές του πολέμο...
Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος μας έγινε πιο ειρηνικός από το 2009. Τα κακά ότι υπάρχουν κάποιες φλεγόμενες εστίες -όπως η Συρία- που απειλούν να πυροδοτήσουν ευρύτερες συρράξεις. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι ΗΠΑ θεωρούνται λιγότερο ειρηνικός τόπος από χώρες όπως η δική μας, η Σερβία αλλά και η Κούβα.
Το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή του για το Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης (GPI).
Στην αξιολόγηση των χωρών προσμετρήθηκαν 23 ποιοτικούς και ποσοτικούς παράγοντες όπως: εσωτερικές- εμφύλιες συρράξεις, επάρκεια διοικήσεων και κυβερνήσεων, εκπαίδευση των παιδιών, τα επίπεδα διαφθοράς, η ελευθερία του Τύπου και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι 15 πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου λοιπόν είναι οι εξής:
#15 Γερμανία
#14 Σουηδία
#13 Τσεχία
#12 Κατάρ
#11 Βέλγιο
#10 Ελβετία
#9 Φινλανδία
#8 Σλοβενία
#7 Ιρλανδία
#6 Αυστρία
#5 Ιαπωνία
#4 Καναδάς
#3 Νέα Ζηλανδία
#2 Δανία
#1 Ισλανδία
Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη της ειρήνης. Με πιο κίτρινο χρώμα οι πιο ειρηνικές περιοχές ενώ όσο πιο κόκκινο το χρώμα, τόσο περισσότερη η βία.


24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.