στην 134η.
Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε για το εμπόριο και την ανάπτυξη και συμμετείχαν συνολικά 177 χώρες.
Τα «επιτεύγματα» της Ελλάδας σε ξένες επενδύσεις ήταν κατώτερα ακόμη και από τριτοκοσμικές χώρες. Σε καλύτερη κατάταξη βρίσκονται κράτη όπως το Καμερούν , η FYROM , το Πακιστάν , το Τζιμπουντί. Χαμηλή προσέλκυση σε ξένες επενδύσεις εμφάνισαν και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία που κατατάχθηκε στην 112 και η Φιλανδία στην 122 θέση.
Στη πρώτη πεντάδα των χωρών που προσελκύουν επενδύσεις είναι το Χονγκ Κονγκ , η Κίνα , το Βέλγιο , η Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.
Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 75η θέση με το κριτήριο ελκυστικότητας της αγοράς. Πήρε την 67η θέση με βάση το διαθέσιμο εργασιακό δυναμικό χαμηλού κόστους και υψηλών δυνατοτήτων.
Η Ελλάδα πήρε υψηλή βαθμολογία στις υποδομές καταλαμβάνοντας την 19η και με το κριτήριο φυσικών πόρων την 57η.
Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα απομονώνεται όχι μόνο από τους εταίρους της, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Το 1996 η Ελλάδα παρουσίαζε συγκρίσιμες επιδόσεις με τον υπόλοιπο κόσμο ενώ σήμερα τα ποσοστά των άλλων χωρών έχουν υπερδιπλασιαστεί ως ποσοστό του ΑΕΠ πλην της Ελλάδας, επισημαίνεται σχετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.