Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει περιθώριο λίγων εβδομάδων

Εκβιάζει και απειλεί

Περιθώριο λίγων εβδομάδων προς... συμμόρφωση δίνει η Μέρκελ στην Ελλάδα αλλιώς απειλεί με οικονομική ασφυξία την χώρα, κάτι που θα σημάνει και την οριστική μας πτώχευση....



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Rheinische Post, η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ενώ απορρίπτει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Η Καγκελάριος δείχνει ότι σιγά σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για χρονική παράταση δύο ετών ως «τελείως απαράδεκτη».

Η Rheinische Post αναφέρει επίσης ότι η προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα και επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, υποστηρίζει πως σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί.

Ειδικά στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η έκθεση αναφέρει πως η Αθήνα είναι πίσω από τους στόχους με μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις χαμηλής αξίας να εφαρμόζονται φέτος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σέιμπερτ, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να σταθεροποιήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, αν και θα είναι -όπως δήλωσε- ένας μακρύς δρόμος για τη χώρα, προκειμένου να βάλει ξανά σε τάξη την οικονομία και τον προϋπολογισμό της.

Ο Σέιμπερτ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει «το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα» που έχει τεθεί από το μνημόνιο που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.