Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Πάγωμα" των αντικειμενικών αξιών δρομολογεί η κυβέρνηση

Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, επισημαίνοντας ότι οι αντικειμενικές τιμές έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της αγοράς και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη νέας παρέμβασης...
«Οι εμπορικές τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της κρίσης και έχουν αρχίσει να πλησιάζουν τις αντικειμενικές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης σε χθεσινή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών προβλέπεται στο μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι η μη εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα.
Οι φορολογούμενοι όμως θα επιβαρυνθούν και εφέτος με το ειδικό τέλος επί των ακινήτων. Η αποστολή των εκκαθαριστικών θα ξεκινήσει άμεσα, όπως επιβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το εάν θα εισπραχθεί από τη ΔΕΗ ή απλώς θα αποσταλεί ως ξεχωριστό σημείωμα στον ίδιο φάκελο με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πληρωμή του τέλους θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, που σημαίνει ότι κάποιες θα πληρωθούν και μέσα στο 2013. Η αποστολή της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.