τη νέα πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας, Απασχόλησης και Ανάπτυξης καθώς η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί μονόδρομο τη μείωση του προσωπικού του οργανισμού που σήμερα αριθμεί περίπου 10.500 εργαζομένους.
Όπως αναφέρουν στελέχη στον ΟΤΕ, στη διαδικασία θα συμμετέχουν όσοι θα μπορούσαν να «φύγουν» τη διετία 2013 - 2015, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά περί τα 1.500 με 2.000 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η άμεση αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς και περίπου άλλων 1.500 εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κατοχύρωση.
Το δρόμο για τη νέα εθελουσία έξοδο είχε ανοίξει παλιότερη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, η οποία αφενός παρέχει τη δυνατότητα αυτασφάλισης του προσωπικού στον ΟΤΕ (όπως και άλλων ΔΕΚΟ, π.χ. ΗΣΑΠ, ΕΛΤΑ κ.λπ.) και αφετέρου αίρει τη βαριά φορολογία (70% έως 90%) στις παροχές αποζημίωσης όσων αποχωρούν από τους προαναφερόμενους οργανισμούς..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.